В най-скоро време Северна Корея ще има свой военен сателитен

...
В най-скоро време Северна Корея ще има свой военен сателитен
Коментари Харесай

Северна Корея работи усилено по второ изстрелване на разузнавателен сателит

В най-скоро време Северна Корея ще има собствен боен сателитен сателит в орбита. Това съобщи сестрата на водача Ким Чен-ун, часове след неуспеха на първия опит на Пхенян да изстреля разследващия обект. Властите в Южна Корея подчертаха, че техните служби, работят взаимно с американските и наблюдават от близко всеки ход на комунистическата страна.

 
Военноморските ни сили активизираха няколко кораба и самолета, които да търсят още остатъци и да изследват откритото досега.
Лий Сунг Джоон, представител на шеф – щаб на Южна Корея

Изстрелването на разследващ спътник от Пхенян е в прорез с редица резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, които изрично не разрешават всевъзможни сходни дейности, които включват балистични технологии.

 
Дали Северна Корея ще извърши второто изстрелване преди 11 юни е тематика, която се следи от близко от разузнаването на Сеул и Съединени американски щати.
Лий Сунг Джоон, представител на шеф – щаб на Южна Корея

Междувременно управляващите в Пхенян разпространиха фрагменти от неуспеха на първия си опит да изстрелят в орбита разследващ спътник. В момента експерти, назначени от Ким Чен-ун правят оценка на позволените неточности и работят по предотвратяването им за второто изстрелване.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР