„В най-мрачните дни при пускането на Model 3 се свързах

...
„В най-мрачните дни при пускането на Model 3 се свързах
Коментари Харесай

Мъск: Предложих на Apple да купи Tesla

„ В най-мрачните дни при стартирането на Model 3 се свързах с Тим Кук, с цел да обсъдим опцията за закупуване на Tesla (за 1/10 от настоящата цена) “, написа Мъск. " Той отхвърли даже да организира среща с мен. " По време на този " туит " Tesla се прави оценка на стойност 606 милиарда $, което значи, че Мъск е бил податлив да продаден компанията си за 60 милиарда $.

Проблемите, за които Мъск приказва, пораждат в края на 2017-а и началото на 2018 година. След като показа Model 3, Tesla не съумя незабавно да стартира всеобщо произвеждане на автомобила, което докара до увеличение на загубите. Проблемът беше обвързван с неналичието на технология за автоматизирано сглобяване на батерията по това време, само че доста скоро този проблем беше решен.

Това е вторият път, когато Мъск търси покупател за Tesla. За първи път той се опита да продаде компанията си през 2013 година, когато изпитваше компликации с стартирането на Model S. Тогава бяха водени договаряния с компанията Alphabet, стояща зад Гугъл.

Мъск също разяснява слуховете, че Apple основава моно акумулаторна батерия, което значи зареждане с една огромна литиево-йонна клетка вместо набор от доста разнообразни компактни акумулатори. Той изрази подозрения по отношение на практическата опция да се направи нещо сходно.

Макс напомни още, че съгласно електрохимичните закони оптималното напрежение на една литиево-йонна батерия е към 100 пъти по-ниско от нужното. За да бъдем точни, без значение от потенциала, всеки източник на литиево-йонна сила създава ток от 3.7 волта, до момента в който работното напрежение на множеството електрически транспортни средства е почти 400 волта. В композитните акумулаторни блокове батериите са свързани поредно, тъй че техните напрежения се събират.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР