В най-кратки срокове работната група, която разследва обстоятелствата около смъртта

...
В най-кратки срокове работната група, която разследва обстоятелствата около смъртта
Коментари Харесай

Доц. д-р Любомир Бакалинов: В най-кратки срокове работната група трябва да излезе с решение за случая във Враца

В най-кратки периоди работната група, която проверява събитията към гибелта на дамата във Враца, би трябвало да излезе с решение какво е належащо да се промени, да се отстрани, да се промени, назначени са всички типове инспекции. Това сподели за Българска национална телевизия доцент доктор Любомир Бакалинов, заместник-министър на опазването на здравето.

„ Стремежът е стандартът по незабавна медицина да бъде работещ и сходни нещастия да не се случват. По отношение на фрагментите казусът е всеобщ, такива не доближават в Европейския съюз като цяло, все още в страната има не повече от 30 хиляди медицински експерти по здравни грижи. Съотношението сред доктор и здравна сестра в България се доближава като едно към едно, което е безусловно неприемливо. За обикновено действие на бранша е належащо да бъде едно към 3 или едно към 4. Хеликоптерите са част от целите на Националния проект за възобновяване и резистентност, 23 милиарда лв. чака България по този проект. Проектът за въздушната незабавна помощ е изцяло подготвен, чака се да закупим 6 хеликоптера, следва да обявим социална поръчка, ще бъдат създавани, доставяни и заплащани един по един ", разяснява доцент доктор Любомир Бакалинов.

" Тези препарати имат извънредно огромен разход и индустриалните потенциали на съответните производители не могат да дават отговор на тях, не е проблем, че не се поръчва задоволително, има индустриален проблем. Лекарствата за коронавирус са на финала да получат утвърждение за приложимост от страната на Европейската организация по медикаментите. В договаряния сме за имунизацията на " Новавакс ", ще получим известно количество, само че няма да е до края на февруари. Регионалните здравни инспекции реализират контрола за периодите на валидност ", сподели още доктор Любомир Бакалинов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР