В навечерието на учебната година и местните избори си задаваме

...
В навечерието на учебната година и местните избори си задаваме
Коментари Харесай

Кмет без висше! Може

В навечерието на образователната година и локалните избори си задаваме въпроса дали са образовани локалните ни политици и до каква степен техният ценз дава отговор на длъжностите в ръководството на града и прилежащите общини, които те заемат.

Според българските закони за политиците, определени от народа, няма наложително изискване да показват пред " Личен състав " тапия за висше обучение. Изборните постове - на кметове, общински съветници и народни представители - могат да заемат и хора без документ даже за приблизително. Стига да им е гласувана националната обич.

В Пловдив най-малко в последните 30 години не е имало кмет, който да не е приключил висше обучение. По време на демокрацията отпред на града са заставали лекари /д-р Гарабед Томасян и доктор Иван Чомаков/, икономисти /Спас Гърневски/юристи /Славчо Атанасов/, инженери /Иван Тотев/. Презумпцията на законодателя е, че равнището на ръководството на 90 % зависи от това, до каква степен кметът на община или регион ще успее да сътвори екип от способени експерти, с които да взема решение проблемите във всяка една сфера на живот. В екипа вземат участие като предписание заместник-кметове, основен проектант, шефове на общински предприятия, шефове на основни дирекции.

За разлика от избраниците, всички фрагменти, назначени на държавни длъжности, наложително би трябвало да имат учебен ценз по специалността, най-малко на степен бакалавър и за предпочитане - магистратура.

Висше обучение се изисква и за административните секретари /а не секретарки!/, които в общините и районните кметства дават отговор за кадровия състав, а преди изборите - за подготовката и организацията на вота.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР