В навечерието на срещата на върха на НАТО той заяви,

...
В навечерието на срещата на върха на НАТО той заяви,
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба: НАТО премахва изисквания по пътя ни към членство в пакта

В навечерието на срещата на върха на НАТО той съобщи, че подобен ход ще редуцира пътя на Украйна към присъединението към алианса. 

 

" След интензивни диалози съдружниците от НАТО реализираха консенсус за унищожаване на ПДЧ от пътя на Украйна към участие. Аз поздравявам това дълго чакано решение, което редуцира пътя ни към НАТО ", написа украинският външен министър в Tуитър.

 

От НАТО към този момент не са коментирали изказването на Кулеба. 

 

Лидерите на страните от пакта ще се срещнат на следващия ден и в сряда в литовската столица Вилнюс в блян да преодолеят раздялите във връзка със устрема на Украйна към участие в алианса, отбелязва Ройтерс.

 

Украйна желае да получи ясна покана да се причисли към НАТО след края на войната и се надява да получи гаранции за сигурността си, до момента в който участието стане факт.

 

В навечерието на срещата на върха нараства броят на страните членки на НАТО, които поддържаха английско предложение да се разреши на Киев да пропусне стратегия за ПДЧ, която дефинира политически, стопански и военни цели, които претендентите би трябвало да изпълнят и която други източноевропейски страни трябваше да преминат, преди да се причислят към алианса.

 

С подобен ход алиансът би могъл да отговори на настояванията да надскочи признатата на срещата на върха на НАТО през 2008 година декларация, в която се споделя, че  Украйна в последна сметка ще стане член на пакта, само че без да предлага действителна покана или график, показва Ройтерс. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР