В навечерието на празниците съдии и служители от Окръжен съд

...
В навечерието на празниците съдии и служители от Окръжен съд
Коментари Харесай

Окръжният съд в Стара Загора организира благотворителна инициатива за училищен театър

В навечерието на празниците съдии и чиновници от Окръжен съд - Стара Загора, се включиха  в благотворителна самодейност за подкрепяне на Театрална студия „ Светулки “ при VI главно учебно заведение (ОУ) „ Св. Никола “. С други последователи на идеята те създадоха коледни сувенири, играчки, картички,  а самодейността мина с огромен триумф.

Събраните от коледния базар средства бяха връчени от арбитър Красимир Георгиев, изпълняващ функционалността ръководител на Соня Хараланбева, началник на театралната натрупа.

„ Светулки “ съществува повече от 15 години. Първите изяви на децата са били на съветски език и са взели участие в интернационалните театрални фестивали в София. По-късно стартират да играят и на български език. С режисура, която е компилация от приказните герои на Недялко Йорданов, трупата се показва на 75-годишния празник на създателя. С нея печелят и първото място на конкурс, отдаден на творчеството му. На Националния фестивал за детско-юношеско театрално творчество “Малкият принц ” във Велико Търново предходната година с постановката „ Пепеляшка “ се класират на трето място и получават приз за най-хубава пиеса. Сред гостите и приятелите на театрална студия " Светулки " са и известни персони и обичани български артисти. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР