В навечерието на първата годишнина от руската инвазия в Украйна

...
В навечерието на първата годишнина от руската инвазия в Украйна
Коментари Харесай

Зеленски: Бихме искали да се срещнем с Китай. Това е в интерес на Украйна днес

В навечерието на първата годишнина от съветската инвазия в Украйна той уточни, че Киев към този момент е изразил желанието за такава среща.

 

" Бихме желали да се срещнем с Китай. Това е в полза на Украйна през днешния ден ", означи Зеленски по време на брифинг в Киев с гостуващия испански министър председател Педро Санчес.

 

Първият посланик на Китай заяви, че Пекин ще изложи позицията си за споразумяване на украинския спор с политически средства в документ, който ще се базира на правилата от учредителната харта на Организация на обединените нации и ще вземе поради териториалната целокупност, суверенитета и опасенията по отношение на сигурността.

 

Освен това се чака китайският президент Си Дзинпин да произнесе " тирада за мир "  на 24 февруари, когато се навършва една година от нахлуването на съветските сили.

 

Зеленски съобщи, че е чул единствено " общи неща " за предложенията на Китай чрез украински дипломати. Според него обаче е обнадеждаващо, че Китай обмисля да посредничи за мир.

 

Коментарът на украинския водач идват след визитата на най-високопоставения китайски посланик Ван И в Москва, където той изрази подготвеност страната му да играе градивна роля в разрешаването на рецесията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР