В навечерието на общоевропейския ден за почитане на паметта на

...
В навечерието на общоевропейския ден за почитане на паметта на
Коментари Харесай

Отдаваме почит на тези, които станаха жертва на тоталитарните режими в Европа

В навечерието на общоевропейския ден за удостояване на паметта на жертвите на всички тоталитарни и властнически режими на 23 август, заместник-председателят на Европейската комисия по въпросите полезностите и прозрачността Вера Йоурова и комисарят по въпросите правораздаването Дидие Рейндерс направиха следното изказване:

" Преди повече от осемдесет години, на 23 август 1939 година, е подписан пактът „ Молотов-Рибентроп “ сред Германия и Съветския съюз, тъкмо преди експлоадирането на Втората международна война. За мнозина този съдбоносен ден бележи началото на интервали на нацистка и руска окупация и принуждение.

На този ден отдаваме респект на тези, които станаха жертва на тоталитарните режими в Европа, и на тези, които се бориха против тези режими. Признаваме страданието на всички жертви и техните фамилии, както и трайния резултат, оставен от това травматично прекарване върху идващите генерации европейци.

Нека работим дружно, тъй че нашето общо минало да ни направи по-силни за общото бъдеще и да не ни раздалечава.

Свободата от тоталитаризма и авторитаризма не е даденост. Това е нещо, което би трябвало да се отстоява всеки ден. Това е в основата на европейския блян. Заедно с правилата на правовата страна и демокрацията, тази независимост е в основата на европейските контракти, които всички сме подписали. Трябва да продължим да пазиме, обединени, тези съществени европейски полезности. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР