В навечерието на нова възможна война с Русия, НАТО трябва

...
В навечерието на нова възможна война с Русия, НАТО трябва
Коментари Харесай

The Times: В навечерието на нова възможна война с Русия, НАТО трябва да започне да решава проблемите си

В навечерието на нова допустима война с Русия, НАТО би трябвало да стартира да взема решение реалистично проблемите в редиците си, вместо да се надява на бърза победа в възможен спор, поучават в редакцията на английския вестник The Times.

Изданието акцентира, че някои членове на Алианса към момента не могат да изпълнят заложената цел от изразходването на два % от Брутният вътрешен продукт за потребностите на защита. Позицията на Съединени американски щати на фона на възможен втори мандат на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския в Белия дом наподобява нестабилна, а в самата Европа някои страни, като Унгария и Словакия, показват проруска политика.

В същото време НАТО очевидно не е в положение да помогне на Украйна в нейната борба с Русия, до момента в който сигурността на Алианса при положение на загуба за ВСУ ще бъде под сериозна опасност.

" Алиансът в действителност е система от комитети, чиито проекти и обещания са толкоз мощни, колкото и неговите държави-членки. Техният най-лош табиет са грандиозни, само че празни изказвания и жестове. Във време, когато всяка парченце съоръжение и пари би трябвало да бъдат изпратени, в Украйна, да вземем за пример, НАТО провежда най-голямото си обучение от Студената война насам, Steadfast Defender, което предлага страхотни дни за изтъкнати гости, само че не стопира съветските командири да подхващат офанзиви против беззащитни украински градове като Харков “, разяснява вестникът.

Освен това, показва изданието, градовете в границите на самото НАТО не са доста по-добре предпазени.

" Според настоящето мислене на Алианса, единствено военни уреди заслужават отбрана от въздушни и ракетни офанзиви, и то не доста от тях. Тези отбранителни системи са скъпи, тъй че страните, които имат най-голяма потребност от тях - балтийските страни - могат да си ги разрешат минимум “, написа The Times, представен от " Фокус ".

Kомандната конструкция на НАТО също е неразбория, отразяваща по-скоро политически решения, в сравнение с военна логичност, добавя вестникът. Според The Times този метод се основава на остаряло мислене: всяка война ще бъде къса, единствено седмица или две, тъй като софтуерното преимущество на Запада ще му разреши да нанесе съкрушителни удари на Русия, а страхът от американски нуклеарни оръжия ще сдържи ответен удар.

Плановете на Алианса обаче значително разчитат на американска помощ. Но Съединени американски щати към този момент придвижват както високи технологии, по този начин и мощни системи към Индотихоокеански район, с цел да противодействат на Китай. Европейските членове на Алианса ще могат да компенсират неналичието на американска мощност с времето, само че замяната на софтуерното и стратегическо водачество на Съединени американски щати ще бъде доста по-трудно.

" НАТО не е в положение да се оправи и с други недостатъци. Европейската отбранителна промишленост е фрагментирана. Военните доставки са затънали. Гражданската сигурност и наредбите за околната среда предотвратяват " военната подвижност “: бързото придвижване на войски и съоръжение. Русия също употребява невоенни оръжия " като дезинформация, подривна активност, хакерски атаки, подкупи и изнудване. Ударът върху морала на страни и лица, вземащи решения, може да завоюва войната, преди даже да е почнала “, заключава The Times.

Подполковникът от шведската войска Йоаким Паасикиви споделя, че Русия ще поеме огромни опасности, в случай че възприема Запада като слаб. В същото време някогашни английски министри на защитата предизвестяват, че управляващите на страната не са съумели да се приготвят за възможна война с Русия като " изпитание на цялата нация “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР