В навечерието на Никулден кметът на Бургас Димитър Николов отличи

...
В навечерието на Никулден кметът на Бургас Димитър Николов отличи
Коментари Харесай

Димитър Николов отличи младите учители на Бургас за успешен старт в кариерата

В навечерието на Никулден кметът на Бургас Димитър Николов отличи учителите, за които тази година е първа в тяхната преподавателска кариера. Това оповестиха от пресцентъра на община Бургас.

Събитието през последните години се трансформира в традиция. Инициативата е на кмета Димитър Николов и има за цел да насърчи младите педагози да се развиват в своето професионално занятие.

Тази година в просветителната система на Бургас като преподаватели работа започнаха 133 педагози. Броят на хората, които се насочват към една от най-важните специалности в обществото в Бургас нараства с всяка минала година, разяснява кметът Димитър Николов.

„ Наблюдаваме една доста приятна наклонност да се усилва броят на младежите, които потеглят по пътя на учителската специалност. Те влизат в построена система, употребяват опита на своите сътрудници, които дълги години са работили в областта на образованието, само че също по този начин влагат своята сила, своите визии и нови модели за образование. Заедно с младите преподаватели се роди самодейността „ Първокласно начало “, която действа към този момент пета година и демонстрира едни извънредно положителни резултати. Общото равнище на успеваемост на децата е по-високо от преди пет години, което значи, че нашият първичен план е сполучлив “, сподели Димитър Николов.

Гости на церемонията бяха зам.-кметът по обучение Михаил Ненов, ръководителят на Общинския съвет Михаил Хаджиянев, зам.-ректорът на Бургаския свободен университет проф. Мария Алексиева, шефът на Филиала на Националната художествена академия в Бургас доцент Димо Колибаров, представителите на двата учебни синдиката Константин Янков и Огнян Марков.

„ Инициативата „ Млади учители “ е с дълъг период на работа и ние желаеме посредством тази стратегия да ви подкрепим и насърчим, тъй като ние имаме потребност от вас. Затова ви благодаря, че сте избрали тази извънредно благородна специалност, която е изпълнена с доста провокации и доста обич. Ние ще намираме способи да ви мотивираме “, съобщи пред младите преподаватели кметът Николов.

За положителното въодушевление на гостите на церемонията се погрижиха дуетът Елина Давидкова и Денис Славчев, както и децата от Вокална групировка „ Морски песъчинки “ с живописен началник Милена Добрева.

Преди формалната гала уредниците дадоха опция на младите преподаватели да се опознаят, като обменят хрумвания и усещания по време на креативен работилници, отдадени на образованието.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР