В навечерието на националния празник Трети март ученици от Средношколско

...
В навечерието на националния празник Трети март ученици от Средношколско
Коментари Харесай

Патриотични стихове и песни звучаха в Средношколско общежитие Данаил Попов в навечерието на Трети март

В навечерието на националния празник Трети март възпитаници от Средношколско общежитие " Данаил Попов " в Плевен показаха патриотични стихове и песни, отдадени на Родината и на битките за Освобождението на страната.

Празничната вечер стартира с химна на Република България и привет от Веселка Лилова, шеф на общежитието.

„ Трети март е значима дата в паметта на всеки българин. Както белият цвят вещае хубост и наслада, по този начин и свободата на Отечеството ни е свята и изпълнена с горделивост. Важно е да знаем, че свободата не ни е дадена безплатно и всяка педя от българската земя носи паметта за героизма на предците ни “, показа Веселка Лилова.



В патриотичния рецитал, учениците припомниха значими исторически събития, довели до Освобождението на България, след което прозвучаха и безконечните стихове на Христо Ботев „ Елегия “ и „ Хаджи Димитър “, стихотворението на Вазов „ Опълченците на Шипка “, песента " Къде си, вярна ти обич национална " на огромния български стихотворец, възпитател и композитор Добри Чинтулов.

На Трети март група от Следствен отдел към окръжна прокуратура „ Данаил Попов “ ще се включи и в тържествения обред на централния площад „ Възраждане “ в Плевен във връзка 145 години от Освобождението на България.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР