В навечерието на националния празник на България 3-ти март ПП

...
В навечерието на националния празник на България 3-ти март ПП
Коментари Харесай

История, идентичност и единение: Лекции-беседи с Румен Петков за Освобождението на България в Бургаско

В навечерието на националния празник на България 3-ти март Политическа партия „ Единение “ провежда серия от лекции-беседи , които демонстрират един от най-значимите моменти в българската история – Руско-турската война /1877-1878/ и нейното значение за българската нация и освобождението от османско господство.

На 25-ти февруари в читалище „ Просвета 1928 “ в село Димчево, Област Бургас, се състоя, водена от уважавания историк доктор Румен Петков. Той разкри освен елементи за интервала на войната, само че и за предпоставките и следствията, които тя е имала за образуването на актуалната българска страна.

Събитието акцентира значимостта на познаването на нашата история и културно завещание като основа за подсилване на националната еднаквост и единение . Политическа партия „ Единение “-Бургас сложи акцент върху значимостта на тези лекции като средство за ентусиазъм и обучение , което може да стимулира българите да ценят своето завещание и да работят дружно за развиването на общността и страната.

Лекцията се организира при свободен вход , което разреши на всеки искащ да се причисли към събитието и да се обогати с нови познания за българската история. Това е първата от общо три лекции, ориентирани към разширение на познанията за интервала на българското избавление. Организаторите показаха своята признателност към жителите на село Димчево за тяхното интензивно присъединяване и интерес към събитието .

Следващите лекции ще се проведат в кв. „ Ветрен “ в Бургас и в, където доктор Румен Петков още веднъж ще води беседата, разглеждайки предпоставките и следствията от Руско-турската война за България. В кв. „ Ветрен “ ще се организира в Народно читалище „ Обнова 1923г “ от 18:00 часа на 1 март , а идната ще е в експозиционен център „ Флора “-Бургас в зала 1 на 2 март от 11:15 часа .

Събитията са с вход свободен, което акцентира уговорката на уредниците към образованието и културното завещание на България като налично за всички. Тези лекции оферират опция освен за обучение, само че и за възобновление на националното съзнание и горделивост , изключително в подтекста на актуалните провокации.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР