В навечерието на Международния ден на митниците (26 януари) от

...
В навечерието на Международния ден на митниците (26 януари) от
Коментари Харесай

Агенция „Митници“ с отчет за свършеното: 10 млрд. лв. приходи за 2021 година

В навечерието на Международния ден на митниците (26 януари) от Агенция " Митници " дават специфичен брифинг пред медиите с доклад за осъществяването на дилемите, целите и задачите през 2021 година.

" Първият приоритет за Агенция " Митници " за 2021 година като приходна организация беше да осъществим фискалните задания. Със удовлетворение желая да отбележа, че за първи път през 2021 година постигнахме доходи на годишна база над 10 милиарда лева ", това съобщи шефът на Митниците Павел Тонев. 

Агенция " Митници "  работи в две посоки - митнически дирек, където са приходите от мита, Данък добавена стойност и импорт, и т.нар . акцизен дирек, където се управляват приходите от импорт и покупко-продажби в страната на акцизи.  " Точната сума на осъществените доходи от Митниците за 2021 година 10 508 200 000 лева ", добави Тонев. 

Отчетът сочи, че максимален е растежът при митата – осъществяването е 38%, растежът на Данък добавена стойност от импорт е в размер на 30%, при приходите от акцизи преизпълнението е малко над 215 милиона лв..

По думите на шефа на Митниците, общо арестуваното количество наркотични субстанции е 3 пъти повече през 2021 по отношение на 2020. Задържаният хероин е близо 5 пъти повече по отношение на арестуваните количества през 2020 година

Очаквайте още детайлности!

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР