В навечерието на Игнажден, за да отбележи началото на коледните

...
В навечерието на Игнажден, за да отбележи началото на коледните
Коментари Харесай

Илия Луков представя нов музикален проект

В навечерието на Игнажден, с цел да означи началото на коледните празници, националният артист Илия Луков показа новия си видеоклип към песента " Девойче мало убаво ". Песента е от албума " Обичам те ", публикуван през 2004 година по музика и аранжимент на Христо Краповски от Скопие и текстове на Надежда Захариева. Хореографията е на Мирослав Аспарухов с присъединяване на танцьори от отбор " Мездра ". Видеото е снимано в Копривщица.
Илия Луков е един от най-активните български реализатори, които непрекъснато пътуват и радват феновете си с концерти по площадите в градовете и селата. Освен в България, той постоянно гостува на сънародниците ни в чужбина и поддържа българския дух.
Илия Луков има забележителна музикална заложба, необятен диапазон и необикновено хубав и мощен глас. Той любознателно следи разнообразния актуален живот, който го вълнува и въодушевява за креативна певческа активност. Заедно с това демонстрира и изчерпателен интерес към историческото минало на народа ни. Обикновено такива събития и прекарвания са вълнували съвременниците, създавали са песни за тях и гласовити, надарени артисти и певици са ги разпространявали.
Илия Луков публично стартира кариерата си през 1996 година, когато печели първа премия и Наградата на публиката на фестивала " Пирин фолк " с осъществяването на знаковата за него ария " Мъжка молитва ". Оттогава до момента той издава 12 албума, сред които хитовите " Едно мало дете ", " Со маки сум се родил ", " Мъжка молитва ", " Камбана ", " Зов за България " и други, които вечно ще останат в мозъците и сърцата на хората, и е направил над 5000 концерта в България и чужбина.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР