В навечерието на Гергьовден пловдивската полиция проведе специализирана полицейска операция

...
В навечерието на Гергьовден пловдивската полиция проведе специализирана полицейска операция
Коментари Харесай

Докато полицията мачка бизнеси за сметка на гражданите, в Пловдив свободно се търгуват килограми дрога

В навечерието на Гергьовден пловдивската полиция организира профилирана полицейска интервенция за опиати в пловдивския клуб „ Бушидо ”. Около 70 служители на реда влязоха в дискотеката, затвориха към 400 души, след което ги съблякоха, обискираха, а някои от тях са принуждавани да клякат. Резултатът от този апотеоз на полицейското безвластие бе 1 грам марихуана и пакетче с 0,4 гр. прахообразно вещество. Като оставим настрани редицата безобразни нарушавания на Европейската спогодба за правата на индивида, няма да е зле да си дадем сметка и за цената на тази интервенция, която ще би трябвало да платят българските жители, предава

В случая Министерство на вътрешните работи, респективно българския поданик ще би трябвало да заплати най-малко 20 000 лв. за ексклузивен труд на полицейските чиновници, които са работили през нощта на празник. /В такива дни часовата ставка за труд е двойна/. Тези пари щяха да бъдат оправдани, в случай че да вземем за пример в заведението беше арестуван някой дилър със стоката му. Такова нещо обаче не се случи.

Два дни по-късно, следствие на bTV  сподели, по какъв начин проведена незаконна група необезпокоявано от управляващите развива онлайн магазин за дрога, който всекидневно прави доставки до Пловдив. Поръчките на опиати се реализират посредством групи за известия в мобилното приложение  Телеграм, което всеки собственик на мобилен телефон може да употребява. От  автоматично меню можеш да поръчаш разнообразни типове наркотични субстанции. Описани са по тип, грамаж или брой. Посочена е и цена, която зависи от качеството, типа и грамажа. Има и цена за доставка

Дилърите доставят до къщи на хора, учебни заведения и паркове, без терзание. Възрастта на потребителя няма значение, размерът на доставката - също.  Разследването  показа, че се работи с най-малко 5 дилъра на промяна, а това значи, че организацията е сериозна. По наши калкулации при минимално количество на всяка поръчка осъществят половин милион оборот месечно. И това е единствено от покупко-продажбите на дребно. И до момента в който те работят необезпокоявани от никой и популяризират огромни количества опиати, полицията в Пловдив нахлу в дискотека и съблече 400 души голи за 1 грам марихуана.

Ден след предаването, пловдивската прокуратура излезе с публично изказване, че стартира инспекция по материалите от следствието. От Областната дирекция ни дума, ни стон, ни вопъл. Макар, че проверяващият екип им е дал материали по случая още преди месец.

Какви заключения можем да създадем от случилото се?

Колкото и да се пробват да ни внушат, че акцията е била против наркоразпространението, методът на провеждането й и резултатите опровергават изрично тези изказвания. 70 служители на реда да бъдат впрегнати да работят цяла нощ и да открият 1 грам трева, а в това време в града гладко да се продават килограми дрога, никога не може да се назова битка с опиатите. Целта на акцията явно е била опит за дискредитиране на дискотеката и е ориентирана против притежателите. Те самите също го удостоверяват. Но да впрегнеш подобен държавен запас за почистване на персонални сметки, е освен нелегално, само че и демонстрира тоталната липса на страна сега. В политическото безвремие избуяват практики, които бяха от дълго време трябваше да са в историята.

Реакцията на Министерство на вътрешните работи - ръководителите демонстрира, че са гузни, защото до този миг освен никой не е поел отговорност, само че и полицейските шефове бягат от публицистите като демон от тамян. Само преди две седмици основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров церемониално раздаваше револвери на чиновниците на СПС в базата им на Гребната база и драговолно даваше изказвания за инспекции за идните избори.  Вчера в Пловдив още веднъж се раздаваха нови оръжия,  бе назначен и втори зам. шеф, само че всичко това – в цялостна секретност. Тъй като въпреки всичко кореспондент на TrafficNews бе на мястото на събитието, той зададе въпросите, на които пловдивчани чакат отговор, само че основният секретар не благоволи да отговори.  

Коментар по случая в " Бушидо " до момента направи само министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, който обаче не е бил известен за акцията. Което е следващото удостоверение, че някой съществено е превишил правата си. 

В момента Инспекторатът на Министерство на вътрешните работи и Окръжна прокуратура редом ревизират проблема. Интересно дали резултатите на двете ведомства ще се припокрият? 

Междувременно притежателите на хипермаркета за дрога се подиграват на полицията в Телеграм - канала и благодарят на bTV за рекламата. Обещават на клиентите до няколко дни доставките да бъдат възобновени, което значи, че полицията не е фактор, който да ги тревожи. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР