В навечерието на евроизборите Австрия се намира в тежка политическа

...
В навечерието на евроизборите Австрия се намира в тежка политическа
Коментари Харесай

Правителствената криза в Австрия

В навечерието на евроизборите Австрия се намира в тежка политическа рецесия. Въпреки упованията, вътрешният министър Кикл остава на поста си,за в този момент. В неговия сектор попада разплитането на видеоаферата от почивните дни, в която става въпрос за нелегално финансиране на Партията на свободата. Херберт Кикл е бил общоприет секретар във времето, когато е юридически записът. В изказване през днешния ден канцлерът остро подлага на критика съдружния си сътрудник.


Драматични часове в Австрия. В двореца Хофбург се организира среща сред президента и канцлера, детайлности от която нямаше. И от диалога сред австрийския държавен глава и новия водач на Партията на независимост не излезе информация. Преди обяд Норберт Хофер дружно с вътрешния министър Киклдадоха конференция, на която дадоха обещание бистрота за финансирането на партията и се разграничиха от видеозаписа, изработен на Ибиса. Отправиха обаче опасност:
Норберт Хофер, водач на Партията на свободата: Като членове на държавното управление, казахме че ще освободим постовете, в случай че бъде отдръпнат нашият вътрешен министър Херберт Кикл. Той не е отговорен за нищо. Няма следствие против него.
Конфротиран със слуховете за идната му оставка, сегашният вътрешен министър насочва тежки обвинявания към Себастиан Курц и Австрийската национална партия.
Херберт Кикл, вътрешен министър на Австрия: Става въпрос за насилничество над съдружния сътрудник, за провокиране на разделяне в редиците ни.
Рейтингът на Себастиан Курц и неговата партия се подвига преди еврота, за сметка на доверието към Партията на свободата. Към това се прибавя и упованието на за още разкрития по видеоаферата, обявени в Германия от сатирика Ян Бьомерман.
 Себастиан Курц може да излезе като печеливш от политическата рецесия в Австрия Себастиан Курц може да излезе като печеливш от политическата рецесия в Австрия
Австрия се намира в тежка политическа рецесия, само че канцлерът Курц не рискува разкъсване на връзките с съдружния сътрудник. Новият водач на Партията на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР