В навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската

...
В навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската
Коментари Харесай

Българските военнослужещи: Отлични партньори в мисиите на НАТО и ЕС

В навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската войска Атанас Запрянов, служебният министър на защитата , акцентира смисъла на дейното присъединяване на българските военнослужещи в интернационалните задачи под егидата на НАТО и Европейския съюз. Според него това присъединяване е трансформирало страната в желан и благонадежден сътрудник за взаимни учения и подготовки в подтекста на световните провокации.

България се отличава с дейната си роля в интервенциите за сигурност и непоклатимост в райони като Босна и Херцеговина, Косово и Ирак . По думите на Запрянов, българските военни освен че извършват своите отговорности по най-хубавия метод, само че и внасят важен принос към построяването на мир и непоклатимост в тези сериозни зони.

Запрянов и адмирал Емил Ефтимов, шеф на защитата , организираха видеоконферентна среща с командирите на българските военни контингенти, участващи в интернационалните задачи. Разговорът беше концентриран върху настоящите интервенции и провокациите, пред които са изправени военнослужещите .

В момента страната ни има над 140 военнослужещи , разпределени в четири интервенции на НАТО и пет интервенции на Европейския съюз. Тяхната лоялност и професионализъм не престават да акцентират смисъла на България като постоянен и благонадежден интернационален сътрудник.

Подобряването на образованието и подготовката на военнослужещите остава приоритет за министерството на защитата, за опазване на високото равнище на оперативна подготвеност и дарба за бърза акомодация към изменящите се интернационалните условия.

Служебният министър на защитата Атанас Запрянов акцентира, че България ще продължи да играе основна роля в поддържането на интернационалния мир и сигурност , с помощта на отдадеността и професионализма на своите военнослужещи. Предстоящият Ден на храбростта и празник на армията ще бъдат маркирани с уместно самопризнание за техния принос.

Практическо образование за сигурност: Калин Стоянов поддържа възпитаници в столичния кв. „ Панчарево “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР