В навечерието на Деня на българския лекар – 19 октомври,

...
В навечерието на Деня на българския лекар – 19 октомври,
Коментари Харесай

Специалисти от ВМА с награди от Столичната лекарска колегия

В навечерието на Деня на българския доктор – 19 октомври, Столичната гилдия на Български лекарски съюз раздаде Първите си годишни награди по време на публична гала в Централен боен клуб. Това оповестиха от пресцентъра на ВМА.

Наградите за израз на признателността към водещи експерти от София, с помощта на които се развиват медицината и академичността в цяла България.

Военномедицинска академия за следващ път показва своя блян към основаване, създаване и поддържане на високи стандарти в подготовката на своите фрагменти и в грижата за своите пациенти. Доказателство за това са категориите, в които експерти от болничното заведение бяха номинирани и наградени от гилдията.

Д-р Димитър Пейчев, част от екипа на Клиника по ендоскопска хирургия, завоюва приз за млад доктор в категория „ Ти си нашето бъдеще”, който му бе връчен персонално от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Признание от лекарското съсловие за достойния теоретичен и професионален път получи проф. доктор Илия Салтиров, дмн - началник на Катедра по урология и нефрология и шеф на Клиника по ендоурология и екстракорпорална литотрипсия. Наградата за деен принос и нововъведения за развиването на специалността му бе връчена от ръководителя на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание доктор Даниела Дариткова.

И двамата отличени благодариха на сътрудниците за оценката и на екипите, с които работят.

Тази номинация и премия е нещо извънредно задължаващо. Приемам го като самопризнание за труда и напъните на целия мой екип, за изискванията, които основава моята институция – ВМА, че ни дава опция в действителност да се развиваме и да вършим нещата по най-хубавия метод, разяснява проф. Салтиров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР