В навечерието на автосалона във Франкфурт германският производител Audi разкри

...
В навечерието на автосалона във Франкфурт германският производител Audi разкри
Коментари Харесай

Audi показа кола без волан и педали

В навечерието на автосалона във Франкфурт немският производител Audi разкри новия си концептуален модел Aicon, който е лишен от обичайните автомобилни детайли – волан и педали. Автомобилът би трябвало да показва техническия капацитет на марката, като някои от неговите съставни елементи ще бъдат употребявани да бъдещите машини на Audi.

Луксозната машина е с 4 места – 2 начело и 2 откъм гърба и с дизайн на екстериора и интериора, които би трябвало да станат изцяло нормални за моделите на марката. На външен тип моделът наподобява впечатляващо. Дължината му е 5444 мм, широчината – 2100 мм, височината – 1506 мм, а дистанцията сред две оси – 3470 мм. Това е 240 мм повече в сравнение с при удължената версия на флагмана на марката A8. Освен това концептът е получил и големи 26-цолови колела, написа A ctualno.com.

Традиционната оптика отсъства както начело, по този начин и откъм гърба. Те са сменени с цифрови повърхности, съдържащи хиляди триъгълни пикселови сегменти. Това решение разрешава необятни благоприятни условия за визуализация на другата информация, както и излизането на изображения на графиките и анимацията във всеки вероятен цвят. Дългите светлини са отстранени, защото автопилотът не се нуждае от тях. А в случай че пасажерите изоставен колата по мрачно, те ще бъдат съпровождани от дрон, който да осветява пътя им.



Достъпът до салона е улеснен с помощта на отварящите се в разнообразни направления порти и отсъствието на стойка сред тях. Отпред са сложени две седалки, които могат да се реалокират до 50 см обратно и да се завъртат на 15 градуса, а откъм гърба има диван, на който могат да се разположат още двама души. Обемът на багажника е 660 литра.



Няма и уреди за ръководство, като по периметъра е ситуиран приборен панел. Взаимодействието сред автомобила и пасажерите се реализира посредством електронен помощник, разпознаващ пасажерите. Той задейства техните лични настройки, които засягат работата на климатичната система, на осветяване, на позициите на седалките и други



Силовият елемент се състои от 4 електромотора, които се зареждат от блок батерии, ситуирани под пода. Комбинираната мощ е 349 к.с. (260 кВт) и 550 Нм въртящ миг. Двигателите са сложени на всяко колела и по този начин се получава система 4х4. Само с едно зареждане Audi Aicon ще изминава сред 700 и 800 км, като батериите могат да се пълнят до 80% единствено за 30 минути. Има и система за безкабелно зареждане.

Концептуалният модел разполага с иновационно пневматично окачване, които може да осигуря гладко напредване без значение от качеството на пътя. Електрическите актутароти на всяко колела интензивно обезвреждат крена при завиване, ускорение и прекъсване. Системата за рекуперация на силата при прекъсване зарежда батериите по време на пътешестване.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР