В навечерието на 8-ми март една от най-чаровните водещи на

...
В навечерието на 8-ми март една от най-чаровните водещи на
Коментари Харесай

Дневниците на Венера и 8 дни, които създадоха Рим по Viasat History

В навечерието на 8-ми март една от най-чаровните водещи на Viasat History, професор Бетани Хюс, подхваща откривателско странствуване, посещавайки Средиземноморието и Близкия изток, с цел да разкрие истината за Венера и нейните предшественици. Изводът: митологичната героиня е доста повече от чувствена голота и сладникава романтика.

През 1914 година суфражетката Мери Ричардсън влиза в Националната изложба, вади сатър от ръкава си и гневно разсича гърба на красивата, гола, божествена Венера-Афродита, изобразена на картината на Веласкес " Венера с огледалото ". Защо?

Професор Бетани Хюс подхваща откривателско странствуване, посещавайки Средиземноморието и Близкия изток, с цел да разкрие истината за Венера и нейните предшественици, доказвайки, че митологичната героиня е доста повече от чувствена голота и сладникава романтика.

" Дневниците на Венера " е история за една от най-могъщите сили на античността. Чрез антично изкуство, въздействащи легенди, археологически разкрития и метафизичен проучвания Бетани разкрива по какъв начин безсмъртната богиня оцелява в 21-и век и по какъв начин ние, хората, се оглеждаме в историята ѝ. Докато разкрива повече за Венера, Бетани ни демонстрира за какво към момента се нуждаем от нейната първична буря в своя живот и по какъв начин подценяваме мощта ѝ в собствен ущърб.

Историята на " Дневниците на Венера " Viasat History ще излъчи на 6 март, а професор Хюс можете да гледате още от 20 февруари в новата поредност „ Осем дни, които сътвориха Рим “ – всеки вторник от 22:00. Водена от Бетани Хюс, поредицата изоставя нормалната последователност на хилядагодишната история на Рим и се концентрира върху осемте дни, които основават, слагат на тестване и дефинират неговото великолепие. Всеки епизод разкрива античен Рим и най-благородните и тъмни инстинкти на жителите му, които са към момента настоящи и разпознаваеми в актуалния свят.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР