В навечерието на 19 октомври, когато се прекланяме пред небесния

...
В навечерието на 19 октомври, когато се прекланяме пред небесния
Коментари Харесай

Българите в Рим с почит към св. Йоан Рилски

В навечерието на 19 октомври, когато се прекланяме пред небесния настойник на България и българските лекари св. Иван Рилски, в Българския културен институт в Рим ще се организира кръгла маса на тематика: " Свети Йоан Рилски - пример на вярата и преподавател на българите ", заяви БНР.

Подготвените богослужебни и културни прояви на 18 и 19 октомври, с присъединяване на преподаватели от Богословския факултет на СУ, ще срещнат българската културна общност във Вечния град с живота и делото на Рилския светец.

" Колегията на Катедра " Практическо богословие " има подготвеност да направи отчети за присъединяване в този конгрес, които в следствие могат да бъдат оповестени в настрана книжно тяло, отдадено на живота и активността на свети Йоан Рилски Чудотворец ", оповестява шефът на института Жана Яковлева пред Българска телеграфна агенция.

Не за пръв път сънародниците ни във Вечния град ще се преклонят пред монаха-отшелник оказал помощ, с Божията помощ и горещите си молебствия, на доста заболели да възвърнат здравето си както приживе, по този начин и след гибелта си. През 2021 година, с благословението на Негово Високопреосвещенство Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, Българската православна църковна община " Свети Седмочисленици " означи паметта на Рилския светец в античния храм " Сан Паоло но Регола " в Рим.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР