В навечерието на 1 април, Деня на лъжата и шегата,

...
В навечерието на 1 април, Деня на лъжата и шегата,
Коментари Харесай

САМО В ПИК: Нов дипломатически скандал, сътворен от Просто Киро

В навечерието на 1 април, Деня на лъжата и шегата, министър-председателят Кирил Петков изрече следващия си бисер, който развълнува публиката. В маратона от изявления и изказвания, който Петков организира в четвъртък, главно в офанзива против държавното обвиняване и основния прокурор, в това време министър-председателят изпусна ведрата имитация, че „ разследвал огромна агентурна съветска в България “.

„ Това, което проверяваме на доста места, е огромна агентурна съветска в България “, бяха съответните думи на Петков.
свързани новини31965на 01.04.202238159на 01.04.2022
Да, поздравления! Обаче министър-председателят няма пълномощия да проверява. Това по Конституция и законите на страната е вменено на други органи – като ДАНС и прокуратурата. Какво тъкмо е учил Петков в влиятелния Харвард, остава малко прикрито като контур в утринна мъгла, само че е ясно, че към този момент над три месеца след встъпването си като министър-председател и повече от година, откакто е във властта, към този момент е извънредно време да прочете Конституцията.

Това, че Петков и близкият му в избрани поръчки началник на Министерство на вътрешните работи Бойко Рашков желаят еднолично да проверяват, упрекват, арестуват и осъждат към този момент стана пределно ясно, първо откакто самият министър председател си призна, че постоянно привиква вътрешния министър и ръководителите на службите, с цел да им подрежда арести. И второ – след злощастния арест на Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов, при който се оказа, че нито едно процесуално-следствено деяние на Министерство на вътрешните работи не е било законно. Поредното говорене за това, че ще „ арестувал “ или „ разследвал някого “ единствено в допълнение стартират доста да намирисват на авторитаризъм.

Но, в случай че оставим настрани следващия пропуск на Петков в знанията за държавното устройство на страната, не на смешка, министър председателят загатва и, че „ проверява “ не друго, а „ съветска диаспора “ в България. Очевидно с изключение на пълномощията си, министър председателят Петков за следващ път показва, че се затруднява и с използването и познаването и на българския език. Според Тълковния речник „ диаспора “ е термин, означаващ обособена етническа общественост, живееща за непрекъснато време отвън историческата си татковина (страна). Факт е, че в България живеят голям брой съветски жители, част от които са основали семейство и деца с българи, както и такива с двойно поданство. Но белким Петков счита, че всички живеещи у нас руснаци или свързани с Руската федерация жители са шпиони, сътрудници или свързани с някаква незаконна активност?

Така че главният съвет към премиера Петков е, с изключение на да отдели повече време за попълване на пропуските в знанията си, да се опита и да не провокира повече дипломатически, етнически или расистки кавги, тъй като всичко още помним изказването му, стигнало и до американските малките екрани, че избрана категория бежанци е по-добра от друга категория бежанци.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР