В Националния пресклуб на БТА в София се състои пресконференция

...
В Националния пресклуб на БТА в София се състои пресконференция
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Нургюл Салимова: Не съм толкова далеч от най-добрите в света

В Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в София се състои конференция на Българска федерация по шахмат 2022, отдадена на триумфа на Нургюл Салимова на Световната купа по шахмат в Баку.

Участници в конференцията са финалистката в шампионата в столицата на Азербайджан интернационален занаятчия Нургюл Салимова, нейният персонален треньор Живко Жеков, както и членове на Българска федерация по шахмат 2022 и юридически съветник.

" Самата аз се усещам по-уверена от шахматна позиция, видях, че не съм толкоз надалеч от най-хубавите в света. Вярвам, че са нужни може би спомагателни треньори, защото това е доста сериозен шампионат, това е опция, която не се появява всеки ден, да играеш в Турнира на претендентките. Но преди този момент има и други шампионати, тъй че в никакъв случай не съм серпантина да работя ", сподели Нургюл.

Салимова изрази и благодарности към всички, които са я подкрепяли по пътя към триумфа.

" Благодаря за поддръжката, това ме зареди с позитивна сила и ми сподели, че трудът ми е оценен. С това класиране получих право на присъединяване в Турнира на претендентките през месец април в Торонто, където ще бъде избран съперник на международната шампионка по шахмат за дами. Този шампионат ще изисква доста подготовка, само че това върша от детството си ", сподели още тя.

Гледайте онлайн тук или на



Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР