В национален ефир, при това държавен, премиерът Бойко Борисов показа

...
В национален ефир, при това държавен, премиерът Бойко Борисов показа
Коментари Харесай

Борисов и антуража му в Рилския манастир - без маски на закрито

В народен ефир, освен това държавен, министър председателят Бойко Борисов сподели по какъв начин не се съблюдава заповедта от през вчерашния ден, 22 юни, на здравния министър Кирил Ананиев - при посещаване в затворени обществени места наложително да се носи маска.
Заповедта е качена и в Националната осведомителна система - ТУК! В точка 6 написа следното:
6. Поставянето на защитна маска за лице за еднократна или многократна приложимост или друго средство, покриващо носа и устата (в това число забрадка, шал, шлем и др.) на всички закрити публични места (лечебни заведения, аптеки, публичен превоз, търговски обекти, търговски центрове вид МОЛ и други ) е. Изключение от задължението за носене на защитна маска за лице за еднократна или многократна приложимост или друго средство, покриващо носа и устата (в това число забрадка, шал, шлем и др.) се позволява за клиентите в местата за хранене и в питейните заведения.
Сподели с твоите другари
От фрагментите на Българска национална телевизия се вижда, че единствено охранителите на премиера носят маски и съблюдават заповедта на Кирил Ананиев. Самият Борисов не пожела да приказва пред медиите при визитата в манастира и още веднъж повтори обществено обичаната си максима, че без Господ не става нищо. Миналата седмица Рилският манастир получи 1,6 млн. лв. с решение на държавното управление за създаване на пречиствателна станция. Преди това пък имаше скандал по какъв начин страната не помни, че би трябвало да даде пари и за заплатите на монасите - Борисов незабавно даде обещание, че това ще бъде поправено, въпреки в началото да имаше обаян кръг - страната споделяше, че Светият синод е виновен, а синодът твърдеше противоположното.
Припомняме, че за неносене на маска в градския превоз санкцията е сред 300 и 1000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР