В натовареното ежедневие на съвременния човек постоянно има моменти, в

...
В натовареното ежедневие на съвременния човек постоянно има моменти, в
Коментари Харесай

Как да поддържаме тялото си здраво и да събудим сетивата за успешна борба с умората?

В натовареното всекидневие на актуалния човек непрекъснато има моменти, в които изпитваме дефицит на сила. Ситуации, в които просто ни се желае да кажем „ Не “ пред всяко предизвикателство до момента в който в това време копнеем за нови страсти. В такива моменти организмът изпитва нужда от глътка жизнеспособност, с която да събудим сетивата си, да подобрим фокуса и да изживеем пълноценно всяко ново премеждие, което животът ни разкрива. Да се надигнем и да преобърнем отрицанието в положителна настройка. Тук и в този момент, без оправдания и без отсрочване да се гмурнем в преживяването на деня и самоуверено да кажем „ Да “ на жизнеността.

За да сме задоволително витални обаче от изключителна значимост е да задоволим нуждата на организма от вярна хидратация. А от време на време обичайните препоръки за консумация на повече вода не са задоволително вдъхновяващи.Тук точно нуждата от вярна хидратация гладко мина в потребност от питиета, които съчетават натуралната минерална вода с микс от витамини и разнообразни микроелементи, вплетени в изкушаващ коктейл от плодови усети. Новите за пазара функционални питиета на основата на минерална вода с добавени гуарана, кофеин, уравновесено количество витамини, минерали и цинк, дават на организма естествена стимулация за оптимално положителни резултати при оправянето с умората и доставят сила за усилване на мозъчната функционалност.

Защо гуарана?

Растението, вплетено в историята и традициите на едно от най-древните Амазонски племена – гуарани, към момента се употребява поради лековитите си качества. В предишното гуараната е била наложителна добавка към ежедневната диета на членовете на племето по време на интервалите им на обичайни пости. Така те са успявали да поддържат строгите предели и в това време вярвали, че свойствата на гуараната работили и срещу малария и други смъртоносни заболявания, известни в техния завършек на Южна Америка.

Какви обаче могат да са изгодите от гуараната в нашето всекидневие и по какъв метод може да си набираме нужното и здравословно количество от растението?

Гуараната се употребява от спортистите като стимулант за възстановяване на достиженията, както и за понижаване на психическата и физическа отмалялост. Тя подтиква нервната система и усъвършенства мозъчната функционалност. Гуараната дава мощ и устойчивост и има тонизиращ резултат върху цялото тяло. Използва се още и като фет бърнър, като трансформира мазнините в сила, която бързо се усвоява от тялото.

Основната причина за енергизиращите свойства на гуараната стават ясни към 1840-та година. Тогава учените за първи път имат опция да изследват листата на растението и откриват, че то съдържа теофилин и теобромин, които са химични субстанции, сходни на кофеина и със сходни въздействия върху организма.

Подобно на кафето, гуараната е мощен стимулант. Сравнена с кафето, което съдържа 1-2% кофеин, сушени листа от гуарана съдържат 1-4% кофеин. Ето за какво също както и при кафето, изгодите от използването се крият в положителния баланс. Когато се приема като добавка, растението е прието за безвреден и потребен за човешкото здраве артикул. Нещо повече, в премерени дози, гуараната може да бъде отлична добавка към ежедневния ни режим, с който да събудим сетивата и да кажем „ ДА “ на жизнеността.

Неслучайно проучванията демонстрират, че 95% от потребителите свързват жизнеността с съществуването на „ повече сила “. Намаляването на общата отмалялост, повишението на ежедневната успеваемост и поддържането на фокус през целия ден пък се трансфораха с времето в основни претекстове за потреблението и дефинираха търсенето на по този начин наречените функционлни питиета.

На база все по-голямата осведоменост за изгодите от другите съставки, потребителите сложиха в основата на търсенето си нуждата да задоволят потребността от това да се усещат свежи и цялостни с сила. Освен това главното предизвикателство през днешния ден е това чувство да не е с временен резултат, а да прелее в константност в съществуването на положителен дух и дарба за вглъбеност при осъществяването на ежедневните задания.

Днес функционалните води са не просто източник на хидратация с потвърдени изгоди, а правилен сателит в натовареното ни ежедневние, носещ ни отговор в търсенето на съчетанието от несравним усет и изгоди за тялото.

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР