В настоящото (девето) издание, с тема Срещу вятъра“, гостите ще

...
В настоящото (девето) издание, с тема Срещу вятъра“, гостите ще
Коментари Харесай

Международното биенале на миниятюрата ще бъде открито в петък

В актуалното (девето) издание, с тематика „ Срещу вятъра “, гостите ще могат да видят близо 600 произведения на 270 създатели от 25 страни, основани през последните две години. На откриването ще бъдат оповестени номинираните създатели, които ще получат дипломи и плакети. Ще бъдат отличени спечелилите в категориите Живопис, Графика, Рисунка, Скулптура и Фотография и носителят на Голямата премия на Община Русе. Ще бъдат връчени и спомагателни награди на Художествена изложба – Русе, Съюза на българските художници, частни организации и сдружения.
Специални посетители на събитието ще са изпълнителите от Детска опера – Русе с диригент Свилен Димитров. Те ще се погрижат за положителното въодушевление на всички присъстващи.

Международно биенале „ Изкуството на миниатюрата “ е авторитетно събитие, което демонстрира трендовете в развиването на българското и международното изкуство в региона на миниатюрата. То се провежда от Художествена изложба – Русе, в партньорство с Община Русе, Съюза на българските художници и Министерството на културата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР