В нашия забързан, изпълнен със стрес свят намирането на моменти

...
В нашия забързан, изпълнен със стрес свят намирането на моменти
Коментари Харесай

Йога Нидра - изкуството на пълната релаксация и подмладяване

В нашия забързан, изпълнен със стрес свят намирането на моменти на мира и отмора може да бъде предизвикателство. Йога Нидра, постоянно наричана " йогически сън ", предлага бездънен метод за реализиране на дълбока релаксация, подмладяване и вътрешен мир.

Тази антична процедура за подмладяване и релаксация закупи известност през последните години поради способността си да предизвиква физическо, умствено и прочувствено благоденствие. В тази публикация ще проучим какво съставлява йога нидра, нейната история, преимущества и по какъв начин да я включите в всекидневието си.

Йога Нидра е систематична форма на ръководена медитация, която води практикуващия в положение на съзнателна релаксация. За разлика от обичайните практики за медитация, където фокусът е върху вниманието или концентрацията, Йога Нидра има за цел да реализира цялостна релаксация и възобновяване. Това е като пътешестване в сферите на дълбокото успокоение, оттатък елементарното будно положение.

Йога Нидра има своите корени в античните индийски обичаи и може да бъде проследена до текстове като Мандукя Упанишад и Йога Сутрите на Патанджали.

Как се прави йога Нидра?

Йога Нидра нормално се практикува в легнало състояние в комфортна и тиха среда. Практикуващият се управлява от поредност от указания, които включват сканиране на тялото, осъзнаване на дишането и визуализации. Целта е да се осъзнае всяка част от тялото, като последователно се освобождава физическото напрежение и се предизвиква дълбока релаксация.

Един основен аспект на Йога Нидра е въртенето на съзнанието. По време на този развой вие фокусирате вниманието си върху разнообразни елементи на тялото, като започнете от пръстите и стигнете до главата. Това предизвиква надълбоко чувство за релаксация и осъзнаване на тялото.

Ползи от йога Нидра

 Йога

Намаляване на напрежението с йога Нидра

Йога Нидра е ефикасен инструмент за понижаване на напрежението и безпокойството. Помага за усмиряване на нервната система и освобождение на насъбраното напрежение.

Йога Нидра усъвършенства съня

Редовното упражняване на йога Нидра може да докара до по-добри модели на сън и понижаване на безсънието.

Йога Нидра усъвършенства творчеството и фокуса

Може да усъвършенства умствената ви изясненост, креативност и способността ви да се концентрирате.

Емоционално излекуване с йога Нидра

Практиката оказва помощ при обработката и освобождението на страстите, което води до прочувствено излекуване и резистентност.

Физическо излекуване с йога Нидра

предизвиква естествените лечебни процеси на тялото и може да бъде от изгода за ръководство на хронична болежка. Йога Нидра може да помогне за задълбочени прозрения и себеоткриване, като оказва помощ на хората да се свържат със своята вътрешна същина.

Включване на йога Нидра в живота ви

 Пълна релаксация

Не е нужно да сте опитни с йога практиките, с цел да се възползвате от преимуществата на йога Нидра. Достъпно е за всеки и можете да започнете с ръководени записи или класове. Помислете за консолидираното му в всекидневието си, или като процедура преди сън, или като средство за релаксация в средата на деня.

Йога Нидра е мощна процедура, която ни разрешава да се докоснем до извора на релаксация и съзнание. В свят, който постоянно изисква непрекъсната интензивност и ангажираност, това изкуство на цялостна релаксация обезпечава леговище за мозъка и тялото. Прегръщайки Йога Нидра, можете да откриете път към спокойствието, себеоткриването и холистичното благоденствие в всекидневието си. Опитайте и може да откриете, че изгодите от тази антична процедура трансформират живота ви.

Вижте също:

- Тибетска йога за добър сън;

- Как йогата въздейства на тялото и ума;

- Златни правила на дълбоката медитация;

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР