В наши дни, когато 8-часовият работен ден от десетилетия се

...
В наши дни, когато 8-часовият работен ден от десетилетия се
Коментари Харесай

Лазар Лазаров: Съществува риск от ограничаване на икономическия растеж поради нарастващия недостиг на кадри

В наши дни, когато 8-часовият работен ден от десетилетия се приема за даденост и безработицата е на рекордно ниски равнища, приказваме за риска от ограничение на икономическия напредък заради възходящия дефицит на фрагменти с търсените от работодателите умения в следствие от намаляването на работната мощ и застаряването на популацията. Наред с всички изгоди за човечеството дигитализацията на труда, актуалните високотехнологични постижения и възходящото потребление на изкуствен интелект ще доведат до закриване на обичайни работни места. Това декларира служебният министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров.
 
" Поради тези аргументи повишението на качеството на работната мощ на България в сходство с условията на стопанската система е измежду целите на служебното държавно управление и на Министерството на труда и обществената политика. Инвестираме в основаването на цифрова платформа за образование, като сме си сложили за цел в идващите няколко години към 500 000 безработни и работещи да преминат образования за базово и/или приблизително равнище на цифрови умения ", показва Лазаров. 
 
" Ще продължим и дейните си дейности за пълноценно включване на пазара на труда на стопански неактивни хора, което ще способства за повишение на качеството на живот и понижаване на неравенствата в България ", декларира министърът на труда и обществената политика. 
 
" Благодарение на поддръжката на бюрата по труда в цялата страна през първото тримесечие на 2023 година над 42 000 безработни започнаха работа. Близо 12 600 стопански неактивни хора започнаха да търсят работа след активирането им от трудови, ромски и юношески посредници. По разнообразни планове в претовареност бяха включени над 22 000 младежи ", регистрира служебният обществен министър.  
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР