В наши дни един от всеки трима човека в Обединеното

...
В наши дни един от всеки трима човека в Обединеното
Коментари Харесай

Съдърланд Макдоналд - първият професионален британски татуист

В наши дни един от всеки трима индивида в Обединеното кралство към този момент има най-малко една татуировка, което безусловно показателно приказва какъв брой всеобщо е станало това изкуство.

Популярността му продължава да се усилва през последното десетилетие, а татуировките са по-широко налични от всеки път. Тенденцията правене на татуировки обаче не е нещо ново под слънцето. Всъщност татуирането съществува от епохи.

А един от пионерите в тази област е Съдърланд Макдоналд. Той е първият професионален татуист във Англия още от късната Викторианска ера.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Americanatattoos (@americanatattoos) на Апр 21, 2018 в 10:43 PDT

Съдърланд Макдоналд е роден през 1860 година в Лийдс, Йоркшир. Точно на 16 години той се причислява към армията като телефонен оператор и точно по това време Макдоналд за среща за първи път с татуирането. Татусите към този момент са постоянно срещани измежду моряците, само че през втората половина на XIX век на бойците също се предлага да се татуират, с цел да може жертвите да бъдат по-лесно разпознати.

В края на 1880 година Съдърланд Макдоналд е освободен от армията и стартира да работи в турските бани в Лондон. Именно там Макдоналд основава и първото си професионално студио за татуировки в мазето на баните. С разрешението на своя шеф, той стартира да татуира в свободното си време.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Americanatattoos (@americanatattoos) на Апр 16, 2018 в 3:16 PDT

Студиото си Макдоналд декорира ориенталски, в опит да притегли богати пътешественици, които се връщат от Изток. Според сведения на разнообразни публицисти по това време, той даже си разрешавал да предлага цигари, алкохол и кокаин. Кокаинът даже постоянно бил инжектиран под кожата по време на татуирането, с цел да се понижи болката от дупченето.

През 1894 година Съдърланд Макдоналд става първият професионален регистриран " татуист ". Смята се, че точно той е основал термина " татуист " от думите " татуировка " (tattoo) и " художник " (artist). Подобна професионална категория е основана особено за него и той остава единственият регистриран с сходно призвания през идващите четири години.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Forever True Tattoo (@forevertruetattoo) на Мар 19, 2018 в 3:16 PDT

Макдоналд получава и английски патент за своята електрическа машина за татуиране през същата година, която е първата сходна, основана до този миг. Преди това всичко става механично и доста по-бавно. Пионер в промишлеността си, процесът му на татуиране изпреварва времето си.

Той освен употребява електрическа машина за татуиране, само че и печата очертания на татуировки и ги трансферира върху кожата на клиента си благодарение на мастило. Повечето други татуисти по това време рисуват дизайна на ръка. Смята се, че Макдоналд има принос и за разширение на избора на нюансите на мастилото, като основава първото зелено мастило за татуировки.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от rich_hardy (@rich_hardy) на Дек 26, 2018 в 3:45 PST

Няма по какъв начин да не споменем и за разнообразието на изображенията (някои от тях същински творби на изкуството), които съумява да възпроизведе върху кожата на своите клиенти, както и фактът, че е стартира да татуира даже и дами, което е извънредно извънредно по това време, написа Тattoodo.

Макдоналд продължава да се татуира до 77-годишна възраст и то без очила. Умира в дома си в Съри през 1942 година В смъртния му акт, специалността му е посочена като " акварелен художник ", само че като се имат поради неговите революционни изобретения и необятната известност във викторианския интервал, е ясно, че този именит английски татуист е доста повече от това.
 Татуировките, имунитетът и защищават ли ни рисунките по тялото от настинки и грип
Неочакваната изгода от татуировките

И за какво в този момент е моментът да си направим
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР