В наши дни. 4 април вечерта, след края на изборния

...
В наши дни. 4 април вечерта, след края на изборния
Коментари Харесай

Хитлер пред бункера на 9 май към съюзниците: Имате ли по-опитен от мен? Елате да направим един мир

В наши дни. 4 април вечерта, след края на изборния ден. Бойко Борисов пред резиденцията-бункер ( Мата Хари е прониквала вътре… ), Севда снима.

Баце, както галено го назовават някои, се обръща към политическите си съперници, ГЕРБ, народа и цялото прогресивно човечество.

" Благодаря на всички хора, които бяха ангажирани с изборния развой. Свършиха голяма работа “.

Създадоха голям безпорядък, сложиха под въпрос самите избори. Като организация – а организацията е работа на ръководството. Слаб 2! Той благодари...

" Искам да си благодаря и на моята партия, несъмнено и на сътрудниците от Съюз на демократичните сили. Моята партия потвърди, че и без втори, трети, пети и първи човек могат да се оправят прелестно. Евала им споделям, тъй като за първи път работихме по този начин, както би трябвало да работи една партия: мощна изпълнителна комисия, мощни структури, оптимално ангажирани. За пети следващ път печелим парламентарни избори ", сподели още той. После предизвести своите съперници, които говорели от името на народа. Преди 15 години, когато направихме ГЕРБ, пометохме всички, нямахме опция, както и до ден сегашен “.

Истината: калинките, купеният и корпоративният избор, Министерство на вътрешните работи, службите и прокуратурата, бандити в градове и села, ултраси и подвластни компании – те осигуриха процентите и „ успеха “ на ГЕРБ. 360 000 гласа по-малко, 25 депутата по-малко.

Пред бункера-резиденция в Бояна Борисов споделя още: „ Разбирам голямото самочувствие на тези, които желаят да приказват от името на народа. Разбирам ги. Приповдигнато им е настроението. Изкарали по 5, 4, 9 % и смятат че това е доста. Не, не е доста. Те и 25 % не са доста, само че в случай че имаш 5 или 9 % и приказваш от името на народа е много смешно. И аз точно по тази причина през днешния ден благодаря на моята партия. След няколко дни несъмнено ще благодарим на суверена - народа ".

Поредна операция. Той има 25% от 40-те % дали своят вот. Срещу него са 70 на 100 (без ВМРО). Това е протестен избор. Нежелан, даже ненавиждан.

" Някои споделят, че доста били партиите. Напротив. За мен е най-добре е да има огромна представителност в Народното събрание. Защото там се вършат политики. Чувам за изявления - значимото е Борисов да го няма. Разбира се и без петел ще съмне. И без Борисов. Имате ли по-опитен от мене? Има ли някой по-голяма интернационална поддръжка? Някой, който да се е справил с три рецесии - така наречен гръцка рецесия или миграционната рецесия или пандемията. И вижте нашите резултати в този момент в пандемия ".

По-опитен в краденето, далаверите, лъжите, интригите, покупко-продажбите със задкулисието, операциите в действителност няма. Конкуренти са му сямо Доган и Пеевски. Освен това се провали и с трите рецесии, за които приказва. Нещо повече, вкара страната в перманентна рецесия.

" За мен е най-добре да има оптимално огромна представителност в Народното събрание, тъй като същинската политика в една постоянна страна се прави в Народното събрание. Там се вършат болшинства. Там се взимат решения. Там се вършат политики. Много се веселя, че влизат доста партии в Народното събрание, тъй като ми омръзна самичък да нося отговорност. ( Той не стъпва в Народното събрание и по телефона разпорежда на гербаджии какво да гласоподават и какви закони. Отказва да носи отговорност за каквото й да е.) Но вие сами няма да се справите, нямате експертиза. А ние имаме голям капацитет. (Простата кърджалийска п..ка, Дьеси, Гърневски, Барниръбъла и прочие ли са експертизата? ) И вместо да се дрънкаме кой е по-велик, дано да помислим дали не може тази година, тези последни 8 месеца от нея да бъдем толкоз консолидираме, тъй като светът, Европа ни гледа и в случай че няма постоянна политическа конюнктура, нищо няма да се получи. ( Формалната вежливост той приема за истина. Лидерите на другите страни му се подиграват. Поведението му е позор и оскърбление за всички българи. )

Така че мои благи съперници, познавам ви всичките, всички сте работили с мен, израдвайте се, към този момент сте в Народното събрание. Нали това беше зорът още от лятото. Ето видяхте, най-мирната, позитивната, толерантната акция я организирахме ние. И се оправдавам на медиите, че използваме този метод на диалог. И това не е добра процедура. Нали не се съмнявате, че при този избирателен резултат може да имаме 40-50 млади, умни и красиви симпатизанти на ГЕРБ, които да ви преследват, като чакали ". ( Преведено на неговия език: Елате пиленца при батко, че другояче ще строяваме батальона . Простотия и нецензурност на N-та степен. Знам ви аз, - цинично подмята и в същото време заплашва с чакали. )

" Аз ви предлагам мир, да сложим специалистите и да поемем отговорност и да създадем за България до декември оптимални старания да излезем от пандемията и да тръгнем нагоре. Тогава към този момент всичко е наясно. Това е моето предложение към всички - порадвайте се 2-3 дни и след помислете. Може ли да се обединим в името на страната. Дайте да изберем най-хубавото, което може да свърши работа. Нали съединението прави силата ".

Сетила се Мара да се побара… Борисов приказва за мир и какво правело съединението. Дори медиите загатва и им се извинява за нещо си. Той, който има/ше разполагаем медии-ибрици, подготвени на всичко и прославяйки го за популярен, вечен и несравним. Всъщност поредно и подло убиваше свободата на словото.

Борисов е изплашен. И нагъл. И нападателен. Губи почва под краката си. Задкулисието не е това, което беше. Движение за права и свободи губи позиции. Пеевски е подгонен от американското законодателство, скоро и от българското. Вкарат ли го в ъгъла, ще играе с компромати против Борисов, с цел да се избави. Защитата от Гешев към този момент е под въпрос, тъй като Гешев ще избавя себе си. Доган също би трябвало да оцелява.

Страната прави крачка в нова посока. Трудна крачка, която ще бъде придружена от напрежение, компликации, неточности – само че крачка. Атаките против „ ИТН “, че са чалгаджии и шоумени, против „ Демократична България “ – Христо Иванов му бил министър, „ Изправи се! Мутри вън! “ – свързани с Божков и прочие ще продължат с нова мощ.

Това е на първо четене. Задълбочените разбори предстоят. Задкулисието няма да се даде без пердах. Борисов не е за подценяване. Решен е на всичко, с цел да оцелее още малко. За какво ги е пълнил чекмеджетата и шкафовете…

Да не не помни: новите в Народното събрание да се поучат от съдружниците, които влязоха в Берлин, унищожиха бърлогата на фюрера, провокираха Нюрнбергския развой и сложиха началото на нови времена.

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР