В нас не буди съмнение кой е извършителят на шесторното

...
В нас не буди съмнение кой е извършителят на шесторното
Коментари Харесай

Нови Искър - едно оръжие, един извършител, отсече разследването

" В нас не буди подозрение кой е причинителят на шесторното ликвидиране . СГП притегли като обвинен същия. " Това съобщи шефът на Националната следствена работа (НСлС) Борислав Сарафов на брифинг.

Той заключи доказателства, а точно - с едно и също оръжие са убити шестимата и Росен Ангелов се е самоубил . Иззети са облекла на Ангелов с кръв на Кети Кюхова и Неделчо Юнаков и с ДНК разбор е потвърдено, че дрехата е негова, а кръвта е на жертвите.

 Пет тела откри полицията в Нови Искър Обновена
Пет тела откри полицията в Нови Искър

Проверили са адреса по сигнал на родственик, който не може да се свърже

Наталия Николова - областен прокурор, показа обстоятелствата и експертизите по самоубийството.

От заключението на съдебно-медицински експертизи е открито, че има огнестрелна рана на главата, породена от един изстрел . Аутопсията дава отговор на гибел, настъпила евентуално от 5 януари. Последното му влизане в Интернет е от 4 януари, като е посещавал уеб сайтове с детско порно.

Има сложна балистична и съдебно-медицинска експертиза . От нея е открито, че от ситуацията на тялото е допустимо да създаде изстрел със личната си ръка.

Съгласно нея не се открива охлузвания по кожата в горната част на лицето, говорещо за битка.

В тялото не са открити алкохол, морфин, кокаин, барбитурати, метадон.

Барутните натривки по ръцете дават отговор на тези по главата . Имало е заглушител саморъчно изработен от него от авто маслен филтър.

Мотивът за самоубийството е разбъркан, както прочувствен, по този начин и финансов, посочи Сарафов .

Кети е почиствала домове на богати софиянци и Ангелов е желал да му даде кодове за алармата, с цел да ги ограби, Кети не се съгласява, и това става причина за разрива в връзките им.
Кети схванала, че любовта му не е безкористна . Има очевидци, пред които Ангелов е споделял тези свои желанията, стана ясно на брифинга.

ДНК анализът потвърждава, че Росен Ангелов е причинителят на закононарушението , безапелационен беше Сарафов. Такъв му е взет още когато е бил в пандиза.

ДНК-то е конфискувано от облеклата на Ангелов, които са открити в гаража.

Стойно Цветков - проверяващ служител на реда, описа, че убийството е станало в тъмната част на деня на 31 декември против 1 януари . Кети е убита в региона към къщата. Излязла е с кучето да го разноски. Останалите 5 убийства са осъществени сред 23-0.05 часа. После тялото е пренесено с джипа до кладенеца.

Използвани са специфични разследващи средства (СРС), с цел да се откри местонахождението му.

Цветков посочи, че хронологията на позвъняванията в телефона е изтрита, а последното влизане в Интернет е на 4 януари. Влизал в нет-а посредством бисквитка .

Къщата, в която е открит Росен Ангелов , е противозаконна сграда, като има нелегално прикачване към електрическата мрежа.

Припомняме, Ангелов беше упрекнат задочно за гибелта на шестима души . Първоначално телата на петима бяха открити убити в дома им в Нови Искър на втория ден от януари 2018 година Разследващите допускат, че убийството е станало точно на Нова година. Откритите са татко, наследник, щерка на брачната половинка, юноша - неин другар и стара жена - майка на брачната половинка. Ден по-късно бе оповестено, че е открита и дъщерята на старата жена - Кети Кюхова, която е майка на момичето, намерено в къщата.

Към момента не е изчистена главната версия за убийството. Не е намерено и оръжието на закононарушението, което съгласно първичните изказвания на Министерство на вътрешните работи е малокалибрен револвер.

Първоначалната информация беше, че петимата са убити с по един патрон . По-късно шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов съобщи, че и шестте жертви са убити с по няколко патрона . Според него, е отпаднала версията за ликвидиране и последвало самоубийство на някой от членовете на фамилията.

Убитият Неделчо Юнаков е бил шеф на компанията " Бау Консултинг Мениджмънт ". Фирмата е била трансферирана на мъж от Лом на име Камен Благоев. Според регистъра, той има десетки компании.

" Бау Консултинг Мениджмънт " е била реализатор по европроект по Оперативна програма " Регионално развиване ", стартират през 2012-а година. Проектът е бил за градеж на предпазени жилища в Кърджали.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР