В Народното събрание вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев

...
В Народното събрание вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев
Коментари Харесай

Асен Василев за ареста на Борисов: Разследването е за ощетяване на бюджета с 556 млн. лева

В Народното събрание вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев даде детайлности за аргументите за арестите на Бойко Борисов, пиара му Севделина Арнаудова, някогашния финансов министър Владислав Горанов и някогашната шефка на бюджетната комисия Менда Стоянова.

" Това е доста хубава стъпка. Действа се по сигнала на Васил Божков и отчет на Агенция " Държавна финансова ревизия " от предишното лято. Тя откри, че има щета от 556 млн. лв. поради безучастие на директно ръководената от Владислав Горанов Комисия по хазарта. Тези данни бяха изпратени на българската прокуратура, която не предприе никакви дейности да се защитят парите на данъкоплатците ", сподели вицепремиерът

Василев не даде детайлности за какво е бил разпитван министър председателят. Добави, че се радва, че въпреки и късно има дейности.

Той разяснява и гледната точка на ГЕРБ, че са осъществени репресии.

" Репресия е, когато бият студентите зад колоните на Министерски съвет. Да оковеш човек и да го държиш с часове на площата да го снимат. Вчера имаше ли такива фрагменти? Полицията си прави работата по закон. Има задържане за 24 часа, мярката е по естествения ред, няма полицейско безчинство – да хвърляш някого по очи и да му казваш, че е нарушител, по-късно да разпространяваш фрагменти ", сподели Василев.

По думите му това не е акция за отклонение на вниманието.

" Не може един гвоздей да се даде от страната, без да се получи позволение от Министерство на финансите, при нас няма заявки за даването на каквото и да било ", посочи още той във връзка информацията, че с ареста на Борисов се цели да се отклони публичното внимание от даването на оръжия от България на Украйна.

Запитан дали ще има още арести, Василев отговори: " Това би трябвало да кажат Министерство на вътрешните работи. Възможно е, в случай че са нарушили закона. "

Запитан за изказванията на мъжа на Севдалина Арнаудова, че карцерът е станал пред очите на детето й, той изясни: " Когато дойдат да ви арестуват у вас, вие имате, доколкото разбрах, госпожа Арнаудова е говорила съвсем половин час по телефона, преди да бъде задържана. Не е някой да е разрушил вратата и да е поставил белезници пред очите на детето. Тя половин час си е говорила пред медиите да споделя, че претърсват къщата й. "

" Хайде да спрем с този рефрен за репресии. Такива няма, има естествени полицейски дейности. Такива дейности - спомняте си какво се случи с някогашния президент на Франция Саркози, виждате какво се случва с Курц в Австрия - най-сетне влязохме в Европа ", разяснява още вицепремиерът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР