В НАП имали сигнали за още 100 буса, осъществяващи незаконна

...
В НАП имали сигнали за още 100 буса, осъществяващи незаконна
Коментари Харесай

Запечатват за месец микробусите, возили нелегално пътници от Кърджали до Европа

В Национална агенция за приходите имали сигнали за още 100 буса, осъществяващи противозаконна активност

Акцията на Национална агенция за приходите против незаконните транспорти стартира преди седмица и ще продължи в идващите месеци, оповестиха от пресцентъра на приходната организация. До нея има сигнали за над 100 транспортни средства, които реализират нерегламентиран транспорт в страната и чужбина без да регистрират приходите си.

5 микробуса, пренасящи незаконно пасажери към Западна Европа бяха тествани през днешния ден от инспектори от Фискален надзор на Национална агенция за приходите в Кърджали. Всички без изключение правят нерегламентиран транспорт и не издават никакви фискални документи за парите, които получават от пасажерите, стана ясно по време на инспекциите. Бусовете са карани от един човек в продължение на повече от 24 часа непрестанно, което съставлява директна заплаха за сигурността на пасажерите. От Национална агенция за приходите ще сезират ИА “ Автомобилна администрация “ за констатациите си. Собствениците на микробусите ще бъдат санкционирани с до 2000 лева и те ще бъдат запечатани за период до 1 месец, оповестяват от приходната организация.

Паралелно с инспекциите на пътя стартират и инспекции за сходство на имущество и приходи на 172 притежатели на микробуси, които редовно минават през Граничен контролно-пропусквателен пункт. Информация за евентуално нерегламентирани транспорти е подадена в Национална агенция за приходите от „ Гранична полиция “, като има физически лица, притежаващи десетки микробуси, движещи се към Западна Европа най-малко един път седмично. Някои от притежателите не са заявили никакви приходи в последните 5 години, а имат стабилен автопарк и недвижими парцели. Недекларираните приходи ще бъдат обложени с налог, дружно с изтеклите лихви, допълват от Национална агенция за приходите.

„ Нерегламентираният транспорт с изключение на фискален въпрос е доста повече проблем за сигурността на пасажерите. Ще си спомагаме с органите на Министерство на вътрешните работи, Автомобилна администрация и Гранична полиция за въвеждане на ред в бранша в полза на потребителите на такива услуги “, сподели във връзка течащите инспекции шефът на „ Фискален надзор “ в Национална агенция за приходите Спас Шишков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР