В надпреварата за намиране на лечение и ваксина срещу Covid-19

...
В надпреварата за намиране на лечение и ваксина срещу Covid-19
Коментари Харесай

Лекарства, пари и подвеждащи доказателства

В конкуренцията за намиране на лекуване и ваксина против Covid-19 е по-важно от всеки път обществото да може да се довери на фармацевтичните компании, които търсят регулаторно утвърждение. “Илюзията за медицина, основана на доказателства “ е най-новата от дълъг ред книги, които ни предизвестяват да не храним огромни очаквания.

Детският психиатър Джон Джурейдини и философът Лиймън Макенри оспорват догатката, че всички утвърдени медикаменти и медицински произведения са безвредни и ефикасни. Те предизвестяват, че когато клиничната просвета е прикачена към стремежа на фармацевтичната промишленост към облага, научният способ е подкопан от маркетингово изопачаване и асортимент на комфортни данни. Те оферират решение, въодушевено от философа Карл Попър: извадете лекарствените изследвания от ръцете на производителите.

Авторите се страхували, че университетските издатели, които са свързани с фармацевтичната промишленост, ще изискват неприемливи промени в работата им, по тази причина са избрали да разгласяват с дребен, самостоятелен издател. За да бъдем почтени, сходни експозета са били оповестени и от всеобщите издателства и включват “Истината за лекарствените компании “ (2004) на Марсия Анжел, някогашен основен редактор на " Ню Ингланд джърнъл ъф медисин " ( “The New England Journal of Medicine “), и “Bad Pharma “ (2012) от клиничния епидемиолог Бен Голдейкър.

Малко се е трансформирало след публикуването на тези заглавия, споделят Джурейдини и Макенри. Учените към момента дават имената си на документи, написани от хора, наети от фармацевтичните компании. Компаниите към момента оказват напън списания да разгласяват документите. Въз основа на тях регулаторите утвърждават медикаментите. Тъй като браншът управлява всеки аспект на този развой - и най-важните данни - двойката го назовава “организирана престъпност “, следвайки книгата “Смъртоносните медикаменти и проведената престъпност. Как фармацевтичната промишленост корумпира опазването на здравето “ на Питър Гьотше.

Джурейдини и Макенри са очевидци на тези практики и прекарват повече от 10 години, пресявайки документи, издадени от лекарствените компании. През 2007 година те бяха признати за консултанти от адвокатска адвокатска фирма в Калифорния, която представляваше ищци в искове против сектора. Дуото оставя на читателите да решат дали този спор на ползи ги компрометира. Аз съм склонна да приветствам тяхната увереност. “Залог “, пишат те, е “едно от най-големите достижения на актуалната просвета – медицина, основана на доказателства “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР