В началото сме на поредица слънчеви и топли юнски дни.В

...
В началото сме на поредица слънчеви и топли юнски дни.В
Коментари Харесай

Живакът скача до 40 градуса през следващата седмица

В началото сме на поредност слънчеви и топли юнски дни.

В неделя към момента ще навява ветровит североизточен вятър, само че температурите следобяд ще са в интервала от 25 до 30 градуса, предава Ще има лека и ненатрапчива облачност, само че превалявания са едва евентуални.

По планините слънцето ще доминира и ще основава условия за туризъм. На изолирани места в масивите на югозапад е допустимо да се образува по-плътна облачност следобяд и да препръска за малко. Температури - сред 12 и 19 градуса.

По морския бряг - слънчева неделя с лека следобедна облачност на места, без превалявания. Температури - до 26 градуса. Морската вода - 22-23 градуса, вълните ще са с към метър оптималната височина.

В понеделник слънцето още по-категорично ще ни припомня, че същинското лято е близо. Температурите ще се покачат още малко и в най-топлите региони у нас термометрите ще се двоумят към 30-32 градуса.

Най-дългият ден в годината е вторник и той дава началото на астрономическото лято. Дневните температури ще продължат да вървят нагоре, само че се покачва и вероятността от следобедни гръмотевични стихии в западните региони.

От четвъртък нататък се обрисува горещо време с дневни температури към 30-35 градуса, като в най-топлите елементи на страната термометрите евентуално ще чукнат стойности към 40 градуса. В четвъртък се чакат и валежи в часовете следобяд и вечерта.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР