В началото на януари всеки, който е посетил ски курорта

...
В началото на януари всеки, който е посетил ски курорта
Коментари Харесай

Индия разполага с един от най-високите ски курорти в света

В началото на януари всеки, който е посетил ски курорта Гулмарг в управлявания от Индия Кашмир с вярата да кара ски, е нямал шанс.

Силният дефицит на сняг, за който се обвиняваше сухото време, заплашваше да провали целия зимен сезон, разочаровайки както пасажерите, по този начин и туристическите оператори.

Оттогава голям брой специалисти по климата, основани в Индия, сигнализираха за неналичието на сняг, заявявайки, че тя е директна причина за климатичната рецесия и климатичния модел " Ел Ниньо ".

" Въпреки че не съществува връзка едно към едно сред недостига на превалявания и Ел Ниньо, измененията в световната атмосферна циркулация и запазването на Ел Ниньо доведоха до по-малко сняг ", съобщи шефът на метеорологичната работа в управлявания от Индия Кашмир Мухтар Ахмад пред The Hindu, един от най-големите англоезични вестници в Индия.

" Но се вижда, че в доста случаи през годините на Ел Ниньо има недостиг на превалявания. "

За благополучие, ориста на Гулмарг се промени, като през последните седмици по скатовете на планината Афарват се появиха по този начин нужните превалявания от пудра.

И то тъкмо навреме; ски курортът, един от най-високите в света, е хазаин на ски и сноуборд надпревари по време на четвъртото издание на Националните зимни игри Khelo India 2024 от 21 февруари.

 Независимо дали сте състезател на цялостен работен ден, или обичате да карате ски и сноуборд за наслаждение, Гулмарг предлага зимно преживяване като никое друго.

С име, което значи " поляна с цветя ", той към този момент е бил известна лятна дестинация, когато за първи път е основан като ски клуб през 1927 година от английския Радж, управлявал Индия от 1858 до 1947 година

Днес пасажерите, които се насочат към най-високия ски курорт в Азия, могат да се насладят на над 1330 отвесни метра (4363 фута) ски терен, като лифтовете оферират достъп до четири обособени ски зони на планината Apharwat. Най-голямата рекламация за популярност е гондолата на Гулмарг, която се изкачва на височина 3980 метра и е измежду най-високите гондоли в света.

" Гондолата води гостите до планинската верига Каракорум в Хималаите, откъдето в явен ден се виждат върховете на Нанга Парбат ", споделя Брайън Нюман, чиновник по снежна сигурност от Колорадо, имайки поради деветата по височина планина в света.

" На други места по света не се виждат толкоз високи върхове. "

Американецът, който приказва свободно кашмирски, е прекарал повече от дузина зими в Гулмарг, работейки дружно с подготвен ски патрул, с цел да понижи рисковете от лавини.

 Незабравимо културно прекарване

Когато става въпрос за локалната ски просвета, Нюман споделя, че посетителите би трябвало да имат поради, че прекарването им може да е много по-различно от това, с което са привикнали по пистите в Европа или Северна Америка.

" Занимавам се със скиори с високи завършения, които са привикнали с диви терени, само че това не е типично западно ски село от най-голям клас, защото се управлява от държавни разпореждания ", показва той.

" Гостите би трябвало да търсят сложни услуги за фамилии и деца, а алкохолът не е свободно наличен, тъй че типичните за Запада апрески действия не съществуват. Но посетителите идват тук поради културното прекарване, което си заслужава и е незабравимо. "

Мехмуд Ахмад Лоне, който работи в тясно съдействие с Нюман, ръководи Академията за завършения в Гулмарг и K-Line Adventures, които оказват помощ на туристите да се ориентират във всичко, обвързвано със снега.

Гулмарг се намира на към 20 км от Контролната линия - фактическата граница, която разделя този противоречив район сред Индия и Пакистан.

Според него най-хубавото време за посещаване е януари/февруари, когато в планината има приблизително два метра сняг. За тези, които се нуждаят от образование по ски или сноуборд, екипът на Lone обезпечава професионални инструктори на цена от към 36 до 121 $ дневно според от документите и опита.

Lone има няколко оферти за туристите, които търсят разнородни терени в Гулмарг.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР