В началото на този месец шофьор на линейка е бил

...
В началото на този месец шофьор на линейка е бил
Коментари Харесай

Има ли неправомерно уволнение на шофьор от столичната Спешна помощ?

В началото на този месец водач на кола за спешна помощ е бил уволнен от столичната Спешна помощ поради три нарушавания на правилника за работа в границите на една година. От Национален профсъюз “Защита ” обаче не са съгласни с отстраняването на служителя на Центъра за незабавна здравна помощ в София. Според синдиката той е отхвърлен непозволено и упорстват мъжът да бъде възобновен на работа.

Според ЦСМП-София уволнението е законосъобразно след три нарушавания. Според пострадалия водач обаче уволнението му е подбудено от личностни и етнически аргументи.

" Аз работя от 17 години и нямам нито едно нарушаване. Уволнението е на етническа основа. Ще си диря правата по правосъден път, тъй като нищо не съм нарушил ", сподели Сашо Панов, уволнен водач в столичната Спешна помощ.

" Ние заставаме зад справедливите претенции на господин Панов, тъй като е видно от заповедта, че тя е незаконосъобразна. Директорът, който господства повече от 20 години и тормози хората и санкционира за щяло и не щяло, уволнява непрестанно и по-късно упреква съда, че ги връща още веднъж на работа, и се противопоставяме против тези произволи, които се правят в ЦСМП-София ", съобщи Красен Митов, ръководител профсъюз “Защита ”.

В претекстовете за уволнението написа, че с различен служащ от центъра отвън работно време са си разменяли някакви реплики. На 28 март се готви и митинг.

Ето и позицията на Спешна помощ - София:







Вижте повече в директното включване на Алекс Донев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР