В началото на търговията в петък американският долар поевтинява спрямо

...
В началото на търговията в петък американският долар поевтинява спрямо
Коментари Харесай

Доларът пада. Инвеститорите в злато прибират печалбата

В началото на търговията в петък американският $ поевтинява по отношение на главните международни валути на фона на известно усъвършенстване на пазарните настроения, с помощта на обещанията на управляващите да поддържат световната стопанска система на фона на разпространяването на коронавирусна зараза.

Цената на златото през днешния ден сутринта леко понижава, защото вложителите избират да си приберат облагите, направени от повишаването на скъпоценния метал.

Общата валута се разменя против американската по $1,1042 за едно евро спрямо $1,1032 за евро при закриване на сесията в четвъртък.

Стойността на европейските пари се търгуват по отношение на япнските по 119,96 йени за евро в съпоставяне със 120,91 йени за евро в четвъртък.

За един $ през днешния ден сутринта на пазара дават 108,61 йени за евро против 109,58 йени за евро през вчерашния ден.

Фунтът стерлинг се разменя по $1,22232 за паунд спрямо $1,2203 за паунд в предходния работен ден и по 1,1076 евро за паунд против 1,1065 евро за паунд в четвъртък.

Банката на Англия през вчерашния ден резервира главен лихвен % от 0,1%. Комитетът за парична политика (MPC) също единомислещо удостовери своята ангажираност с решението за увеличение на програмата за назад изкупуване на държавни облигации и корпоративни облигации с 200 милиарда английски лири - до 645 милиарда английски лири, признато на незабавно съвещание на 19 март.

Инвеститорите залагат своите очаквания на ограниченията, подхванати от държавни управления и централни банки от разнообразни страни, които облекчават паричната политика и вкарват стратегии за стимулиране на стопанската система, наранена от коронавирусната пандемия.

Априлските фючърси за злато на борса Comex в Ню Йорк поевтиняха с 0,41%, или 7,55 $ - до Щатски долар 1643,9 за тройунция, а майските фючърси за среброто - нарастнаха с 0,49%, до Щатски долар 14,742 за унция.

В петък пазарните играчи избират да вземат облагата от вложенията си в злато преди уикенда. Тази седмица цената на скъпоценния метала се увеличи с съвсем 9% заради неприятните данни за безработицата в Съединените щати и ограниченията за стимулиране на стопанската система от Федералния запас, които поевтиниха $. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР