В началото на търговията в четвъртък курсът на долара се

...
В началото на търговията в четвъртък курсът на долара се
Коментари Харесай

Доларът пострада от слабите данни за икономиката на САЩ

В началото на търговията в четвъртък курсът на $ се стабилизира по отношение на другите съществени международни валути, като дори се повишава във връзка с еврото. В сряда доларът се намали на фона на слабите данни за американския пазара на труда и промишления бранш, до момента в който японската йена се повиши до седмичен най-много.

Анализаторската компания Automatic Data Processing (ADP) заяви, че новите работни места в частния бранш на Съединени американски щати през септември с а се нараснали с 135 хиляди при упования за растеж от 140 хиляди. А данни за август бяха преразгледани и броят на основаните нови работни места бе поправен от 195 хиляди на 157 хиляди. Освен това във вторник стана известно, че показателят за деловата интензивност в промишления бранш ненадейно е понижен до 10-годишен най-малко.

Общата валута през днешния ден сутринта се разменя за американската на равнище $1,0951 за евро при курс $1,0959 за евро в края на търговията в сряда.

Европейските пари поевтиняват и по отношение на японската валута - до 117,30 йени за евро спрямо 117,46 йени за евро ден по-рано.

Днес на пазара за един $ дават 107,12 йени спрямо 107,18 йени при закриване на валутната търговия в сряда.

На пазарите се появява скептицизъм по повод вероятностите за икономическия напредък, което усилва склонността на вложителите към риска, отбелязва основният анализатор на Money Partners, Йосифуми Такети, представен от Bloomberg.

Слабите стопански данни от Съединени американски щати ускоряват опасенията за приближаваща криза и в същото време упованията за ново намаляване на лихвите от страна н федералния запас.

Стойността на златото с намалява в четвъртък в границите на корекции, свързани с фиксиране на облагата на вложителите след скока с над 1% през вчерашната търговия. Днес сутринта цената на декемврийските фючърси за скъпия метал на нюйоркската борса Comex се намалява с 3,25 $, или на 0,22%, до 1504,6 $ за тройунция. Цената на декемврийските фючърси за среброто в четвъртък спада с 0,2% - до 17,648 $ за унция.

В сряда вложителите купуваха интензивно злато в качеството му на благонадежден актив на фона на разтърсванията в международната търговия поради спора сред Съединени американски щати и Китай и положението на американската стопанска система. Но без значение от днешната ценова промяна, анализаторите означават запазващия се интерес към скъпия метал в качеството му на безвреден актив " безшумно пристанище " в изискванията на световна икономическа неустановеност. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР