В началото на студения период на преден план излиза въпросът-

...
В началото на студения период на преден план излиза въпросът-
Коментари Харесай

С какво ще е най-евтино да се отопляваме тази зима?

В началото на студения интервал на напред във времето излиза въпросът- с какво най-евтино мога да се отоплявам тази зима?

В изявление за бТВ „ Бизнес новините “ Мартин Владимиров, шеф на Програма „ Енергетика “ в Центъра за проучване на демокрацията бе безапелационен, че отговорът на този въпрос зависи от регулаторната рамка. „ В момента е най-евтино да се отопляваме на ток. Причината е, че цените на електрическата енергия се поддържат изкуствено ниски. Либерализацията на електроенергийния пазар обаче ще стартира, рано или късно. И това е вярното, с цел да се даде опция на хората да влагат в по-добри климатици, термопомпи и други “, сподели още той.

„ По принцип отоплението с природен газ е най-ефективно и дълго време беше желано от мнозина. С последните рецесии при газа обаче, нещата се трансформираха. Към момента най-неефективно е отплението с парно “, добави Владимиров.

„ Нещо значимо би трябвало да знаят хората- дефицит на електрическа енергия не може да има. Разигравали сме всевъзможни сюжети, няма по какъв начин да останем без ток, тъй като освен произвеждаме огромна количество, само че и внасяме. Понякога дори вносният ток ни излиза по-евтино, тъй като постоянно той е създаден от зелена сила “, добави той.

Владимиров е безапелационен, че зелената сила е най-евтина и ние умерено може да сменяем огромна част от силата от въглищните централи и от атомната централа с сила от ВЕИ. При зелената сила скъпа е началната инвестиция, по-късно добиването на сила е на ниска цена, тъй като слънцето и вятърът са безвъзмездни, изясни специалистът.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР