В началото на следващата учебна година в Русия може да

...
В началото на следващата учебна година в Русия може да
Коментари Харесай

Русия смята да включи войната в Украйна в учебниците по история

В началото на идната образователна година в Русия може да се появи нов учебник по история с раздел, отдаден на по този начин наречената от управляващите “специална военна интервенция ” в Украйна. Това разгласи съветският министър на просветата Сергей Кравцов, оповестява БНР.

 

Очаква се учебникът по история за гимназиалните класове да е подготвен през март и да бъде разполагаем на учебните заведения на първи септември, когато стартира образователната година в Русия. 

 

Министърът уточни, че така наречената “специална военна интервенция ” към този момент е включена в програмата по история, само че в новия учебник нейните цели и задания ще бъдат изложени в детайли.Ще бъде разказано също така за западните санкции и за анексирането на Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област, което съветските управляващи наричат  “присъединяване на четири нови субекта към Руската федерация ”.

 

По-рано Кравцов съобщи, че отпред на работната група по основаването на учебника е някогашният министър на културата и сегашен президентски консултант Владимир Мединский.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР