В началото на следващата седмица ще инспектирам строителството на скоростния

...
В началото на следващата седмица ще инспектирам строителството на скоростния
Коментари Харесай

Арх. Иван Шишков ще инспектира строителството на скоростния път Видин-Ботевград

В началото на идната седмица ще ревизирам строителството на скоростния път Ботевград – Видин. Това разгласи министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков по време на блиц надзор в Комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление.

Министърът акцентира, че през днешния ден с решението на Министерския съвет се позволява отчуждаването на нужните парцели за строителството на правата Ружинци – Монтана. „ Аз от доста време приказвам, че правата е от изключителна значимост за развиване на Северозападния район. Пътят би трябвало да се приключи, в това число и тунела под Петрохан, като се надявам тунела и правата от Монтана до Ружинци да станат едно трасе и то да се построи бързо “, разяснява арх. Шишков. Той подсети, че през месец май 2021 година е била подписана заповедта за утвърждения парцеларен проект на трасето. „ Дали преди този момент е имало някакви диалози и договаряния със заинтригувани страни, аз не съм осведомен. Имало е и тъжба в съда. Но за какво се е забавила процедурата може да каже единствено тогавашния министър на районното развиване “, акцентира арх. Шишков.

Той сподели още, че с встъпването си на поста министър е изискал цялата информация до къде е процедурата и е упълномощил на АПИ дейна работа за подготовка на преписката за отчуждаване. „ За 4 месеца и половина направихме преписката, благодаря на сътрудниците за положените старания. Предстои ни бърза работа – да правим отчуждаването и да стартираме строителството “, сподели пред депутатите министър Шишков. По думите му главната причина за забавянето в плана са правосъдните разногласия по отношение на отчужденията на терените и административни процедури.

„ Важно е да се построи този път. Служебният кабинет ще работим всеки ден, с цел да се случи планът “, безапелационен бе арх. Шишков. Той прикани народните представители да намерят решение за строителството на тунела под Петрохан, защото най-вероятно страната няма да може чисто стопански да си разреши да осъществя плана в къси периоди. „ Стигайки скоростния път в Монтана ще отвори тематиката за тунела. Депутатите могат да намерят икономическия механизъм по какъв начин да се строи “, уточни районният министър.

Той сподели още, че са стартирани разнообразни изследвания за тунела.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР