В началото на септември германският канцлер Олаф Шолц публикува в

...
В началото на септември германският канцлер Олаф Шолц публикува в
Коментари Харесай

57% от германците искат нови избори и смяна на властта

В началото на септември немският канцлер Олаф Шолц разгласява в обществената мрежа " Екс " своя фотография в пиратски жанр с черна превръзка за око и тъмночервени рани от дясната страна на лицето, откакто претърпя случай по време на джогинг.

Повече от половината от жителите на Германия, на фона на неуспеха на ръководещата коалиция, формирана от Социалдемократическата партия на Германия (ГСДП), Зелените и Свободната демократическа партия (СвДП), на районните избори в Бавария и Хесен, поддържат нови избори на федерално равнище и преустановяване на ръководството на сегашната коалиция , сочат резултатите от социологическо изследване, извършено от социологическия институт Инса по поръчка на вестник " Билд ".

Резултатите демонстрират, че жителите на Германия всеобщо се отвръщат от ръководещите партии. По-конкретно, 57% от интервюираните желаят предварително преустановяване на ръководството на обединението. По-малко от една трета (31%) желаят федералното държавно управление да продължи работата си. Други 12 % не са дали информация.

Дори болшинството от последователите на СвДП (53%) поддържат предварителни избори - макар че тогава СвДП ще би трябвало да се тормози за завръщането си в Бундестага. Рейтингът на известност на либералите сега е едвам 6 %. На федералните избори през 2021 година той доближаваше 11,5 %. От всички партии единствено гласоподавателите на ГСДП (67%) и Зелените (75%) желаят немското държавно управление да продължи работата си в този състав.

Най-голямо неодобрение у жителите провокира миграционната политика на немското държавно управление. Затова 59% от интервюираните биха желали да се промени курсът на политиката по този въпрос. Германците са недоволни и от жилищната политика (52%), енергийната политика, пенсионното и общественото обезпечаване (по 49%). Не по-малко от 41% биха желали да трансформират курса на политиката в региона на опазването на климата.

Жителите на Германия са недоволни и от държавния уред, изключително от министърката на вътрешните работи Нанси Фезер(ГСДП), която дава отговор за миграцията. По-специално, 58% от интервюираните са срещу оставането на Фезер на нейния пост. Само 19% желаят министърката да продължи да работи. Дори измежду личните си гласоподаватели от ГСДП Фезер към този момент не се употребява с безапелационна поддръжка. Само 40 % от последователите на социалдемократите са за това вътрешната министърка да резервира поста си, същият брой са срещу.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР