В началото на седмицата Канада наложи забрана на правителствените служители

...
В началото на седмицата Канада наложи забрана на правителствените служители
Коментари Харесай

Канада забрани WeChat и Kaspersky за правителствени устройства

В началото на седмицата Канада наложи възбрана на държавните чиновници да употребяват на устройствата си приложения, доставяни от Tencent и Kaspersky, оповестява The Hacker News. Приложенията, идващи от тези две компании, счита Отава, съставляват „ неприемлив риск за поверителността на информацията и сигурността “.

„ Правителството на Канада е отдадено на задачата си да пази сигурни държавната информация и мрежи. Ние реализираме непрекъснато наблюдаване за евентуални закани и подхващаме незабавни ограничения, с цел да се оправяме със заканите “, гласи публично мнение на държавното управление във връзка възбраната. Както WeChat, по този начин и приложения на Kaspersky към този момент са били отстранени от служебните устройства на държавните служители и те не могат да ги смъкват.

The Hacker News напомнят, че WeChat е приложение от вида „ всичко в едно “ на китайския софтуерен колос Tencent, което с изключение на продан на мигновени известия, разрешава мобилни разплащания и работи, като обществена мрежа. Kaspersky, въпреки това е съветска компания за сигурност и един от пионерите в антивирусната отбрана. Компанията бива упреквана от Вашингтон и техните съдружници от години, че работи в тясно съдействие с Кремъл и съветските специфични сили за сигурност – обвиняване, което Kaspersky интензивно отхвърлят и за което към момента Съединени американски щати не са показали доказателство. Подобно на предходни случаи и в този със възбраната от Канада, Kaspersky дават отговор, че мярката е неоснователна и е взета въз основата на политически претекстове, базирайки се на международния геополитически климат, а не на обстоен разбор на благонадеждността на продуктите и услугите на компанията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР