В началото на политическата си кариера имах щастието за бъда

...
В началото на политическата си кариера имах щастието за бъда
Коментари Харесай

Цонев припомни силни думи на Дертлиев. Каза защо се кандидатира

В началото на политическата си кариера имах щастието за бъда до доктор Петър Дертлиев. В изборната нощ за Велико народно събрание ние от Съюз на демократичните сили загубихме изборите и плакахме. А той ни сподели: Момчета и девойки, не плачете, на България й следва доста дълъг път, а на дълъг път се потегля с дребна крачка. Вчера извървяхме една дребна крачка, дано и през днешния ден да създадем още една, тъй като на България и следва дълъг път за излизане от рецесията. С тези думи зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев се обърта към пленарната зала в Народното събрание. Той е номиниран от Движението за ръководител на Народно събрание.

В годината има два дни,в които човек не може да си свърши работата - през вчерашния ден и на следващия ден. Затова дано да си свършим работата през днешния ден. С пожелания всеки ден от националното заседание да е през днешния ден, предлагам кандидатурата на Йордан Цонев, сподели преди този момент зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид. Той показа кандидатурата на Цонев.
-->
Приех номинацията за ръководител на Народното събрание в тази тежка обстановка, тъй като концепцията на ПГ на Движение за права и свободи беше в условия на доста остра борба сред двете първи парламентарни сили третата да поеме отговорността и да отпушим процеса, сподели в речта си пред Народно събрание Цонев.

За разлика от сътрудника Кристиан Вигенин, нямам терзания от кое място би могла да пристигна поддръжка. Кристиян Вигенин бе 4 години външен министър с мандата на Движение за права и свободи. Няма нищо ужасно, сподели Цонев.

В първия ден тук от името на ПГ на Движение за права и свободи се обърнах към евентуалните претенденти за ръководител на Народно събрание и споделих, че имаме две условия. Първото е претендентът да знае, че пръв сред равни не значи шеф на равните. Второто е да знае, че равните са равни, съобщи Цонев.

В тези два дни имах опция да приказвам с доста сътрудници, публицисти, другари съидейници и хора, които не споделят концепциите на моята партия. Всички питаха за какво се случва това в Народното събрание, сподели още Цонев. И добави: „ Толкова огромни са окопите, които изкопахме, че в този момент не можем да излезем от тях. ”.

За първи път в 32-годишната нова история имаме институционален блокаж. Толкова е неуместна обстановката, че основателите на Конституцията даже не са си помислили да плануват такава обстановка. Толкова са считали, че изборът на ръководител е надполитически. А ние го превърнахме в най-политическия, акцентира Йордан Цонев.

Разбирате ли до каква степен стигна борбата? Не можем да изберем един от 240 почтени хора. Ако смятате, че с това ще оправим страна, отговорът го получихме в тези два дни – считат ни за луди, продължи Цонев. И посочи, че депутатите няма по какъв начин да обяснят на хората, че блокират най-важната институция по политически аргументи.

По тази причина одобрих номинацията и знам защо става въпрос - 25 години от 32-годишната ми политическа кариера са минали в тази зала. Понякога би трябвало да се поеме отговорност, може да е за дни, може да повече, акцентира националният представител. Той посочи, че постоянно е защитавал институцията, тъй като без нея няма страна, тя не може да действа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР