В началото на петъчната търговия доларът удържа положителната динамика по

...
В началото на петъчната търговия доларът удържа положителната динамика по
Коментари Харесай

Златото запазва пикови стойности, доларът леко поскъпва

В началото на петъчната търговия доларът удържа позитивната динамичност във връзка с множеството международни валути, почнала в четвъртък с излизането на положителните данни за търговията на дребно в Съединени американски щати.

Интересът към златото, обаче се резервира, и благородният метал продължава да се търгува на достигнатите 6-годишни ценови максимуми.

Общата валута се намалява през днешния ден сутринта към американската до 1,1103 $ за евро от равнището при закриване на сесията през вчерашния ден -1,1106 $ за евро.

Курсът на $ по отношение на японската валута се повишава до 106,13 йени спрямо 106,11 йени за $.

Подкрепа за цената курса на американската валута в петък продължава да оказва статистическите данни за по-голям от планувания растеж на продажбите на дребно в Съединени американски щати - 0,7% в месечно изражение при предстоящо от специалистите покачване 0,3%.

В същото време вложителите не престават да се безпокоят за положението на международната стопанска система. Това значи, че вложителите ще се отхвърлят от риска и ще търсят безвредни активи, като парите ще отидат в американски държавни облигации, злато, швейцарски франкове и японски йени, цитира специалисти Ройтерс.

Цената на златото се стабилизира на достигнатите многогодишни максимуми на фона на опасенията за световната стопанска система и комерсиалните спорове сред Съединени американски щати и Китай.

Декемврийските фючърси за златото през днешния ден сутринта на нюйоркската борса Comex напълно едва се повишават - с 0,35 $, до 1531,65 $ за тройунция.

Цена септемврийските фючърси за среброто на процедура не се трансформира и е17,218 $ за унция. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР