В началото на новата година Германия пое ръководството на Съвместните

...
В началото на новата година Германия пое ръководството на Съвместните
Коментари Харесай

Германия пое силите на НАТО с много висока степен на готовност

В началото на новата година Германия пое управлението на Съвместните оперативни сили на НАТО с доста висока степен на подготвеност, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Сега общият брой на тези сили е 11 500 бойци, като 8000 от тях са военнослужещи от немските въоръжени сили.

Идеята на Съвместните оперативни сили на НАТО с доста висока степен на подготвеност е да могат да бъдат ситуирани където и било в границите на от 48 до 72 часа. НАТО окачествява тези сили, чието управление се сменя всяка година, като основен детайл от системата за въздържане и защита в Европа.

" Докато противозаконната война на Русия в Украйна продължава да заплашва мира и сигурността в Европа, не би трябвало да има никакво подозрение по отношение на решимостта на НАТО да пази и отбранява всеки сантиметър от територията на алианса ", съобщи говорителката на НАТО Оана Лунджеску в Брюксел преди настъпването на новата година.

Другите осем страни от НАТО, които вземат участие в многонационалните сили тази година, са Белгия, Чехия, Латвия, Литва, Люксембург, Нидерландия, Норвегия и Словения.

Силите с доста висока степен на подготвеност на НАТО бяха основани на срещата на върха на НАТО в Уелс през септември 2014 година в отговор на съветската анексия на Крим, напомня ДПА.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР