В началото на месец ноември 2021-а година Пен Шуай сподели

...
В началото на месец ноември 2021-а година Пен Шуай сподели
Коментари Харесай

Пен Шуай: Медиите разпространиха фалшива информация; не съм ограничавана

В началото на месец ноември 2021-а година Пен Шуай показа в Интернет пространството, че е била полово насилена от някогашен вицепремиер на страната си. Това провокира сериозен отзив в социалниже мрежи, а терзанието обвзе и сътрудниците на Шуай в WTA Тура. Последва безусловно самоограничение от коментар от страна както на властити в Китай, по този начин и на самата състезателка, а това в допълнение подбуди подозренията на почитателите по отношение на сигурността на някогашната международна номер едно при двойките.

Щом ситуцаията отшумя, бяха показани разнообразни версии по отношение на случилото се. Първоначално Пен Шуай отхвърли да е разгласила сходно известие в своя акаунт и упрекна за дейностите по профила й Интернет хакери, но в изявление през тази седмица показа различен вид на историята. За първи път от началото на сагата Шуай отговори на въпросите, заложени от задгранична медия, а ето какво тъкмо разяснява тя:

" Хората възприеха обявата ми по неправилен метод. Не съм упреквала никого в полов тормоз, това е изцяло подправена информация. След като смъкнах написаното от мен в Weibo по лично предпочитание, не съм изчезвала безследно, както оповестиха медиите. Бях в дома си, рутината на всекидневието ми не се промени. И сега животът ми е изцяло елементарен, не съм застрашена или ограничавана. " - разяснява Шуай.

Но изявлението с Пен Шуай надалеч не e било извършено по нормалния за публицистите на L`Equipe метод. Принудени авансово да изпратят своите въпроси към състезателката, Софи Дорган и Марк Вентуилак са нямали опция да беседват персонално с нея, защото Шуай е коментирала само на китайски език, а локален преводач е давал пояснение на думите й. Тепърва следва да бъде в допълнение разследвана обстановката, тъй като недоволството от страна на феновете и съдародниците на Пен надалеч не е завършило.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР