В началото на кариерата си като дипломат в руското посолство

...
В началото на кариерата си като дипломат в руското посолство
Коментари Харесай

Прессекретарят на Путин внасял употребявани коли от Турция

В началото на кариерата си като посланик в съветското посолство в Турция Дмитрий Песков допълвал приходите си с импорт на използвани коли, споделя прессекретарят на Владимир Путин в предаването " Соловьев Live " по YouTube. Официалният глас на Кремъл прецизира, че по това време към момента нямало законови ограничавания върху страничните икономически действия на държавните чиновници.

" С какво ли не се занимавах, до момента в който работех в Министерството за външните работи. Заплатите бяха ниски и трябваше да се работи крепко. Всеки се опитваше да търгува с нещо, да продава, да купува - цялата страна се занимаваше с това ", спомня си Песков.
 Прессекретарят на Путин внасял използвани коли от Турция (ВИДЕО)

" На няколко пъти самичък прекарвах коли от Анкара в Москва. Пътуваше се през България, Румъния, Молдова, Украйна и така нататък, а можеше и с ферибот. Тогава дипломатите можеха няколко месеца да не заплащат мита. И ето ти бизнес - купуваш автомобил на 3-5 години и си го караш ", споделя прессекретарят на Путин.

Песков отбелязва, че " всички сме минали през това ". " Имам другари, които в този момент са доста уважавани хора. Тръгваха от Истанбул, спяха по две денонощия в рейса върху чанти с турски артикули и ги продаваха на Черкизовския пазар (московска версия на " Илиенци " ).



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР