В началото на годината едно от най-продаваните заглавия за самоусъвършенстване

...
В началото на годината едно от най-продаваните заглавия за самоусъвършенстване
Коментари Харесай

Бестселърът 12 правила за живота“ на Джордан Питърсън е най-новото заглавие от Storytel

В началото на годината едно от най-продаваните заглавия за самоусъвършенстване в международен мащаб се появява и във формата на аудиокнига. На 12 януари, „ 12 правила за живота: Противоотрова против хаоса “ от Джордан Питърсън стана част от каталога с нови заглавия в Storytel. Авторът е титулуван като „ един от най-значителните модерни мислители “ и „ най-влиятелният интелектуалец на западния свят “. И “Задочни репортажи за България” на Георги Марков към този момент има своята аудио версия.
 
В 12 широкообхватни есета Д-р Питърсън ни дава не просто един лист с 12 точки, които да следваме, а ни въвлича в един изчерпателен диалог за личните  отговорност и дисциплинираност, за екзистенцията на човешкия тип, както и за специфичното място, което всеки от нас заема в устройство на света. За създателя, дълбокият смисъл е основен мотор на човешкото схващане при разрешаване на комплицирани или неприятни обстановки.
 
Тези, които при започване на новата година са решили да сложат ред в живота си, да трансформират навиците си и да създадат нещо значимо през 2022 година, няма да останат безпристрастни към дванадесетте правила на Джордан Питърсън, прочетени в Storytel от Даниел Цочев:
 
1. Изправете се.
2. Отнасяйте се към себе си като към човек, за който сте виновни.
3. Подбирайте си такива другари, които ви желаят най-хубавото.
4. Сравнявайте се с индивида, който сте били през вчерашния ден, а не с някой различен през днешния ден.
5. Не позволявайте на децата си да вършат неща, които ви карат да не ги харесвате.
6. Преди да критикувате света, въведете съвършен ред в личния си дом.
7. Преследвайте това, което е изпълнено със смисъл (не това, което е изгодно)
8. Казвайте истината. Или най-малко не лъжете.
9. Слушайте. Приемете, че събеседникът ви може да знае нещо, което вие не знаете.
10. Изразявайте се тъкмо и ясно.
11. Нe закачайте децата, когато карат скейтборд.
12. Ако някоя котка пресече пътя ви, погалете я.
 
Но тези, на пръв взор напълно елементарни правила, ще бъдат потребни и ще предизвикат размисъл даже у тези, които добре са подредили живота си и не считат, че имат потребност от смяна.
 
Друго заглавие, което идва на помощ по пътя ни към по-добър и сполучлив „ Аз “ през януари е „ За връзките сред хората “ на Петър Дънов. Прилагайте Любовта, с цел да живеете добре, споделя Учителя Петър Дънов. Това обръщение е изключително значимо в днешното "време на рецесия ": икономическа, религиозна, обществена, екологична, само че най-много - духовна. Любовта е хармонизиращият фактор - силата, която позволява проблемите.
 
Заглавие с скъпа позиция измежду тези за национално самопознание, “Задочни репортажи за България ” на Георги Марков, следва да има и своята аудио версия.  От 1975 година до 1978 година Георги Марков работи над своите задочни репортажи – очерци и разбори за живота в социалистическа България. Те се излъчват всяка седмица по Радио Свободна Европа. Критиките, отправяни към социалистическия строй и към Тодор Живков стават причина Марков да си навлече гнева на българското политическо и държавно управление и да бъде погубен от Държавна сигурност.  В България публикуването на репортажите става допустимо едвам през 1990 година Награден е посмъртно (2000 година ) с медал „ Стара планина “ – първа степен „ за яркия му принос към българската литература, драматургия и журналистика и за изключителната му гражданска позиция и опълчване на комунистическия режим “. Книгата е към този момент в Storytel с гласа на Мариан Маринов.
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР